El GPP pide extender el modelo de FP dual en el sistema educativo

 El GPP pide extender el modelo de FP dual en el sistema educativo
Icono fecha
06-12-2015

06. dic. 2015.- La Portaveu Adjunta del Grup Parlamentari Popular, Mª José Catalá, ha presentat en Els Corts una proposició per a estendre el model de Formació Professional Dual del sistema educatiu a la Comunitat Valenciana. Catalá considera que “el nostre sistema educatiu ha d'encaminar-se cap a models en què empreses, sindicats i centres educatius caminen de la mà. És el mode de connectar les necessitats educatives i les empresarials i de fomentar l'ocupació real, convertint la Formació Professional no sols en un instrument de formació sinó també d'ocupabilitat”.

 

La Portaveu Popular considera “fonamental” la transformació de la FP tradicional en Dual “per a dignificar el sistema valencià de Formació Professional i atendre les necessitats reals del teixit productiu”.

 

Catalá ha recordat que en els últims anys “s'ha implantat este model en nombrosos centres i el Consell hauria de continuar amb el calendari d'aplicació del decret de 2013 que ha permés que, en l'actualitat, hi haja quasi cinc-cents projectes en 169 centres educatius”.

 

La Portaveu Popular ha mostrat la seua sorpresa davant dels dubtes que mostra el conseller Marzá respecte a esta modernització dels estudis de FP estés en tota Europa. “Suposem que l'actual Consell no serà capaç de frenar la implantació d'un programa que hauria de continuar estenent-se per a aconseguir transformar la FP. La resposta de les patronals i els nostres empresaris ha sigut de total col·laboració i està permetent elevar els graus d'ocupabilitat entre els estudiants de Formació Professional”.

 

Catalá considera que “el sistema educatiu no pot construir-se demolint totes les iniciatives anteriors pel mer fet de que l'anterior govern fora de signe distint. Marzá ha de respectar allò positiu que funciona i si Compreels meus l'única cosa que sap fer en Educació és destruir val la pena que es vagen i deixen l'Educació a què volen millorar el sistema educatiu valencià”.

 

Compartir