Agramunt critica la "contradicció" del PSOE en matèria lingüística i lamenta que Zapatero "li done l'esquena a la Comunitat al no reconéixer el valencià"

Agramunt critica la
Icono fecha
14-02-2009

14. Febr. 2009.- El senador valencià del Partit Popular, Pedro Agramunt ha criticat hui la “contradicció” del PSOE en matèria lingüística, ja que “va actuar d'una manera en el Senat i d'un altre en el Congrés en menys de 48 hores” i ha lamentat que el Govern de Zapatero “li done l'esquena a la Comunitat al no reconéixer el valencià, quan sí ho arreplega l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana”.

Agramunt s'ha pronunciat en estos termes en relació a la “diferent postura” del partit socialista en la Cambra Alta i la Cambra Baixa, ja que “mentres abonen en el Senat una moció sobre la reciprocitat de l'emissió de TV3 i Canal 9 en la Comunitat Valenciana i a Catalunya sempre que el Govern central pose els mitjans tècnics necessaris per a això, en el Congrés, els socialistes rebutgen la mateixa proposta”.

Així mateix, el senat valencià ha explicat que el PSOE en el Congrés “no sols va desautoritzar els seus companys en el Senat sinó que, a més, va negar les senyes d'identitat i el sentiment valencià al no reconéixer la llengua, arreplegada en l'Estatut d'Autonomia”. De la mateixa manera, ha assegurat que el partit socialista “no té discurs” davant de les seues contínues contradiccions en esta qüestió i ha lamentat que “sempre deprecien a la Comunitat en detriment dels seus pactes foscos”.

Agramunt s'ha mostrat “indignat” per la “actitud” del Govern de Zapatero en matèria lingüística, ja que, segons ha explicat “recolza a partits minoritaris pancatalanistes a fi de trobar respatlers en el Congrés dels Diputats”. Així, ha indicat que “els socialistes han demostrat que la Comunitat i els interessos dels ciutadans no els preocupa res ni miqueta ni tampoc no els tremola el pols a l'hora de renunciar a la seua defensa”.

“Els socialistes ni tan sols es posen d'acord per a aconseguir un bon fi, que es procure la reciprocitat entre la Comunitat i Catalunya”, hi ha assenyalat el senat valencià, qui ha lamentat que “el pitjor és que açò posa molts inconvenients al que era un bon enteniment entre el Consell de la Generalitat i l'Executiu de Catalunya, ja que existia la voluntat de recolzar per ambdós parts les emissions en reciprocitat i només faltava que rl Govern d'Espanya posara a disposició de la Comunitat un tercer múltiplex, com ja existix a Catalunya”.

Finalment, el senador valencià ha instat al secretari general del PSPV, Jorge Alarte, que “explique amb tot luxe de detalls si també renuncia les senyes d'identitat de la Comunitat Valenciana i defén el pancatalanisme com els seus companys de Madrid” i ha assegurat que “les incoherències en el discurs dels diputats i els senadors socialistes de la Comunitat posen de manifest el nul discurs del socialisme valencià, ja que cada u va a la seua i pareix que el vell PSPV de Joan Ignasi Pla s'ha imposat i ha rescatat el seu pertinaç pancatalanisme”.
 

Compartir