Andrea Fabra denúncia que "el model de finançament de Zapatero oblida desplaçats, dependents i immigrants de la Comunitat"

Andrea Fabra denúncia que
Icono fecha
25-07-2007

La secretària Executiva de Política Social del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Andrea Fabra, ha denunciat hui que “model de finançament de Zapatero ha deixat en l'oblit als desplaçats, als dependents que han de ser reconeguts, i també als immigrants” i ha afirmat que “amb la menuts que El Govern socialista ens ha donat als ciutadans de la Comunitat, l'Executiu valencià va a haver de fer un esforç titànic per a garantir els servicis socials a eixe milió de persones que no reconeix Zapatero”.

Per a la representant popular, “el major error comés pel Govern central residix a deixar de banda als dependents incorporats al sistema a partir de l'1 d'abril d'enguany. És a dir que Zapatero ignorarà les persones dependents reconegudes en els últims 9 mesos de l'any, i pitjor encara tampoc comptaran els reconeguts l'any que ve”.

Així mateix, Andrea Fabra ha assegurat que “la quantia que El Govern de Zapatero ha assignat a la Comunitat en matèria de política social incrementa encara més el deute dels valencians, que haurem de realitzar un major esforç per a donar un bon servici públic de sanitat, educació, benestar social i dependència”.

En esta línia, la dirigent popular ha recordat “que amb els 1.100 milions d'euros que ens corresponen per població i per la nostra contribució a l'Estat i que ens ha negat Zapatero, es podrien construir tres hospitals nous com La Fe o 350 centres de salut. Si la dita xifra fora destinada, en la seua totalitat, a política de benestar social, podríem cobrir tots els dependents de la Comunitat durant els dos pròxims anys, o es podrien construir 200 residències per a dependents i discapacitats”.

A esta qüestió, Andrea Fabra ha afegit que “el PPCV continuarà treballant i reclamant a l'Executiu central l'equitat en el tracte a totes les autonomies, perquè, d'esta manera, El Govern valencià puga continuar oferint els millors servicis sanitaris i de dependència als ciutadans valencians”.

La dirigent popular ha fet insistència en la idea que “resulta curiós que les comunitats autònomes que han resultat més desfavorides en el repartiment del finançament tinguen totes una característica en comú, estan totes regides per governs del PP, el que posa una vegada més de manifest que per al Govern socialista hi ha CCAA de primera i de segona depenent de a qui hagen atorgat la seua confiança als ciutadans”.

Finalment, la secretària Executiva de Política Social dels populars valencians ha criticat que “el model de finançament aprovat busca garantir l'estabilitat parlamentària de Zapatero, anteposant els interessos personals del president del Govern als interessos de la resta dels espanyols en un exercici de sectarisme impropi d'una democràcia avançada com la nostra. Zapatero només busca garantir el seu lloc de treball encara que este siga l'únic que quede a Espanya i ha sigut capaç de convertir el que hauria de ser un instrument de solidaritat interterritorial en un element més amb el que enfrontar als espanyols”.

 

Compartir