Asencio demana a Zapatero que "no hipoteque la seguretat en la Comunitat" i li exigix que "assumisca el 75% del finançament per a la Policia Autonòmica"

Asencio demana a Zapatero que
Icono fecha
30-11--0001

07. nov. 2009.- El vicesecretari de Política autonòmica i Local del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Cèsar August Asencio, ha demanat hui al Govern de Zapatero que “no hipoteque la seguretat en la Comunitat” i ha exigit que “assumisca el 75% del finançament per a la futura Policia Autonòmica”.

Asencio s'ha pronunciat d'esta manera en relació a la petició del Govern valencià de què l'Executiu central “invertisca en la Comunitat, darrere dels continus desprecis en matèria de seguretat”. De la mateixa manera, ha exigit als socialistes en El Govern central que “tracten a totes les autonomies per igual en esta matèria, ja que els valencians, alacantins i castellonencs estem farts que Zapatero ens deixe en el vagó de cua en inversions”.

Així mateix, el dirigent del PPCV ha assegurat que la Comunitat Valenciana “no vol ser més que ningú però tampoc menys, per això, demanem la implantació d'un sistema de finançament equitatiu i sense privilegis entre totes les regions espanyoles, quan estem parlant d'autonòmiques que tenen les mateixes competències, i per tant, mereixem el mateix tracte i el mateix finançament” alhora que ha instat a Zapatero que “no mire cap a un altre costat en inversió per a seguretat, ja que està en joc la tranquil·litat dels ciutadans”.

En esta línia, Asencio ha advertit que en els Pressupostos Generals de l'Estat, Zapatero “no ha dubtat a donar un tisorada quant a la inversió en els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat (PGE) per al 2010 al reduir-ho quasi a la mitat, al passar de 329 milions d'euros a 175 milions, la qual cosa deixa contra les cordes la preocupació dels socialistes per la seguretat ciutadana”. A més, ha criticat que El Govern socialista “té guardats en el calaix tots els assumptes que afecten la nostra Comunitat com el conveni per al cofinançament d'infraestructures, el conveni per a l'augment de competències i efectius de la policia de la Generalitat i no reprén els treballs de la Comissió Mixta”.

Finalment, ha recordat que “a pesar que el ministre Rubalcaba intente tapar les dades de criminalitat, segons les últimes dades conegudes de l'INE, en 2008 va augmentar en un 17% els delictes comesos respecte a l'any anterior” i ha assegurat que “els populars no cessarem en el nostre intent que tots els ciutadans de la Comunitat tinguen garantida la seguretat, per això, confiem que el ministre de l'Interior no tard dos anys a respondre les peticions del Consell per a abordar des del consens i la col·laboració la creació del cos únic de policia autonòmica”.

Compartir