Asencio lamenta que "mentres el Consell aposta per la llibertat i la qualitat en l'Educació el PSPV opta per l'alarmisme"

Asencio lamenta que
Icono fecha
30-11--0001

24. Març. 2013.- El vicesecretari de Política Social del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Cessar August Asencio, ha lamentat que “mentres el Consell aposta per la llibertat i la qualitat en l'Educació, el PSPV torna a optar per la seua única estratègia, l'alarmisme”.

Asencio s'ha pronunciat en estos termes en resposta a les declaracions del PSPV en què consideren que el Decret d'Admissió de l'alumnat en els centres públics i concertats d'Infantil, Primària, Secundària, i Batxillerat per al pròxim curs 2013-14, pot provocar “desagregació de barris i d'alumnes”, una afirmació que “torna a deixar clar que els socialistes valencians en compte d'aplaudir les mesures que suposen un progrés i un avanç en la llibertat d'elecció preferixen coartar eixa llibertat a través de l'alarmisme”, ha puntualitzat.

En este sentit, el vicesecretari de Política Social del PPCV ha defés que amb este nou Decret el que es perseguix és “incrementar la llibertat de les famílies a l'hora de decidir el centre on escolaritzar els seus fills, atés que es multiplicarà per cinc el nombre de centres a què podrà optar una família en el pròxim procés d'admissió, de manera que les famílies que residisquen en grans ciutats com és el cas de València, veuran augmentades les seues possibilitats d'elecció en un 450%”.

“A més la mesura facilitarà a les famílies poder triar el centre per criteris acadèmics, qualitat de l'ensenyança o projecte educatiu i no per proximitat al domicili com fins el moment”, ha explicat, lo que “contribuirà a millorar l'eficiència del sistema educatiu valencià a l'augmentar la competitivitat dels centres per tindre més demanda d'alumnat, i s'afavorirà l'especialització curricular dels mateixos”.

“En definitiva, mentres el PSPV torna a optar pel sectarisme, la manipulació i generar alarma social, el PPCV treballa per la llibertat dels pares de triar col·legi per als seus fills i per la qualitat en l'ensenyança”, ha conclòs Asencio.
 

Compartir