Bellver: “El tripartit no sols creu en la unitat de la llengua, sinó en la unitat cultural, política i territorial; creu en els Països Catalans”

Bellver: “El tripartit no sols creu en la unitat de la llengua, sinó en la unitat cultural, política i territorial; creu en els Països Catalans”
Icono fecha
14-01-2016

14. gener. 2016.- El president del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, Jorge Bellver, ha afirmat hui que el tripartit valencià “no sols creu en la unitat de la llengua, sinó en la unitat cultural, política i territorial; en altres paraules: creuen en els Països Catalans”.

Bellver s'ha pronunciat així en el debat de la iniciativa presentada per socialistes, Compromís i Podem per a derogar la Llei de Senyes d'Identitat. El diputat popular ha afirmat que el tripartit, i també Ciutadans –que ha dividit el seu vot-, “defenen coses que no tenen res a veure en els valencians” i ha assenyalat que “tristament hui el Grup Popular és l'únic grup que defén el valencià, senyes, costums i tradicions".

Bellver ha assenyalat que el Govern valencià té un conseller (Marzà) “que diu que els ‘Països Catalans’ són una realitat política”. “El mateix que diu que sense desobediència no hi ha independència i sense València no hi ha independència”. Així mateix, ha enlletgit a l'esquerra que “tinguen col·lectius participant en actes que reivindiquen espais de comunicació comuna de llengua catalana”. Bellver ha criticat també que el PSPV “no ha votat ni una sola de les resolucions de Les Corts en contra de les ingerències catalanes”.

“Per si haguera dubtes, l'actual President de la Generalitat és un dels màxims defensors del Correllengua a la Comunitat Valenciana, un correllengua l'objectiu del qual és la defensa de la unitat i oficialitat del català en els ‘Països Catalans’. I ara Puig s'ha posat al nivell d'Artur Mas quan parla de seleccions nacionals per a referir-se a les autonòmiques”.

Sols pensen en les seues filies i fòbies, no pensen ni en els símbols, ni tradicions ni costums valencians, estan més còmodes mirant cap al nord. Estan derogant hui una Llei que l'única cosa que fa és reconéixer, difondre i defendre nostres senyes d’'identitat. I ho fan despreciant”, ha afegit.

“Vostés volen imposar, però esta Llei no va contra res ni contra ningú”, ha assenyalat Bellver, el qual ha recordat que “ni en els programes electorals del tripartit ni el Pacte del Botànic es diu res de derogar esta Llei. És una vergonya i han esperat que passaren les eleccions nacionals per a derogar esta Llei, perquè no volien que els passara factura”.

Compartir