Bonig acusa al Consell de “falta de transparència i aplicar el corró de l'esquerra”

Bonig acusa al Consell de “falta de transparència i aplicar el corró de l'esquerra”
Icono fecha
07-01-2016

7. gener. 2016.- La Síndica del Grup Popular en Les Corts Valencianes, Isabel Bonig, ha criticat el govern per la seua falta de transparència i per aplicar el corró en Les Corts. “No ens entreguen la documentació requerida i, quan contesten les nostres sol·licituds, ho fan per a demanar pròrrogues que dilaten la seua entrega el que resulta, com menys, sospitós”.
 
“Una bona mostra del corró de l'esquerra és la derogació en el pròxim ple de la llei de senyes d'identitat pel procediment de lectura única. No admeten esmenes de cap associació, entitat o organització a través dels grups. Senzillament, no tenen la possibilitat de fer-ho”, ha indicat Bonig després de la reunió de la Junta de Síndics.
 
En este sentit, la Síndica popular ha manifestat que “no és cert que esta llei diga que hi ha valencians de primera i de segona. Això és una favada. Simplement es fomenta la cultura i tradicions valencianes i es respecta l'Estatut d'Autonomia, que diu  que esta terra és la Comunitat Valenciana i la nostra llengua el valencià. No sé què té de roín, per exemple, que “els bous al carrer” siguen declarats BIC”.
 
La Síndica del Grup Popular ha manifestat que “el Grup Popular ha sol·licitat la celebració de la Diputació Permanent perquè la vicepresidenta Oltra diga què opina sobre els últims nomenaments de familiars perquè ningú ha explicat què farà Marzá amb la parella del senyor Ribó a qui ha anomenat assessora o amb una altra de nova assessora que va ser condemnada per un delicte d'estafa. Volem que apliquen el que deien quan estaven en l'oposició respecte a l'enxufisme. Perquè també volem saber què ocorre amb les ajudes en matèria de promoció del valencià per a empreses catalanes amb les ajudes a empreses vinculades amb la família del senyor Puig. No sabem si tot açò a la senyora vicepresidenta li pareix ètic i estètic. Algú ha de comparéixer i donar explicacions, a pesar que tots els grups hagen negat la celebració de la Diputació Permanent”.
 
Finalment, Bonig s'ha mostrat “preocupada” per les habituals baralles entre els membres del govern perquè “als sis mesos de governar, en compte d'estar eufòrics i canviant la societat com deien que succeiria, es dediquen a estar a la grenya discutint sobre nomenaments de familiars o sobre qui ha de sacsar-se la caspa. Que deixen de barallar-se i es posen a treballar pels assumptes dels valencians”.

Compartir