Bonig anuncia que el PPCV portarà als Corts una proposició de llei de finançament dels ajuntaments

Bonig anuncia que el PPCV portarà als Corts una proposició de llei de finançament dels ajuntaments
Icono fecha
13-11-2015

13. novembre. 2015.- La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha avançat hui que el PPCV portarà als Corts Valencianes una proposició de Llei de finançament municipal “per a garantir que els ajuntaments disposen dels recursos necessaris per a la prestació de servicis a la ciutadania”.

 

Isabel Bonig ha avalat d'esta manera la petició que en este sentit ha realitzat el president de la Diputació d'Alacant, Cèsar Sánchez, en la conferència que ha pronunciat este matí en el Forum Europa. Tribuna Mediterrània.

 

“Veiem la necessitat que els ajuntaments compten amb un model de finançament i que es definisquen clarament les seues competències, perquè cada vegada assumixen més i al final són l'administració més pròxima al ciutadà i cal assegurar la seua eficàcia”, ha assenyalat

 

Bonig ha explicat que és fonamental regular esta qüestió “perquè estem veient com el govern tripartit, davant de la seua incapacitat per a gestionar, està traslladant als ajuntaments la responsabilitat de prestar determinats servicis que són competència de la Generalitat sense que vagen acompanyats dels fons necessaris per a això”, ha explicat.

 

En este sentit, s'ha referit al “cas sagnant” dels servicis socials: “La vicepresidenta ha decidit que l'1 de gener de 2016 els ajuntaments continuaran pagant els servicis socials de la Generalitat i no els transferixen els diners necessaris per a això. Això és indigne, una mala jugada del Govern amb els Ajuntaments i les persones”.

 

La presidenta del PPCV ha criticat també el projecte de Xarxa Llibres del conseller Marzà i ha subratllat que és “inadmissible que deleguen en els ajuntaments la responsabilitat de portar-ho avant sense transferir-los els recursos econòmics necessaris”. I ha remarcat que hui Ximo Puig ha reconegut el seu fracàs a l'haver d'ampliar el termini perquè els Ajuntaments s'acullen a esta mesura.

 

Així mateix, ha citat com a mostra del procedir d'este Consell “uns Pressupostos de la Generalitat que discriminen clarament a determinades províncies. A més, hi ha una distribució de fons públics de la Generalitat amb criteris molt arbitraris i polítics, és a dir només als Ajuntaments socialistes”.

 

“Al final estem reclamant el mateix que està reclamant Ximo Puig a Rajoy: que existisca un finançament i criteris clars de per què unes inversions van a un lloc i a un altre. Perquè es parla molt del finançament de les comunitats autònomes però el finançament dels ajuntaments és l'altra gran assignatura pendent”, ha incidit.

 

Isabel Bonig considera que “serà una bona Llei per al manteniment dels servicis bàsics perquè entre tots fixarem uns criteris que han de consensuar-se perquè siguen justos i equitatius i deixar el sectarisme a un costat”.

Compartir