Bonig: “El Consell esmena la irresponsabilitat de Puig de voler parar en el Constitucional 13.000 milions de l'Estat a la Comunitat”

Bonig: “El Consell esmena la irresponsabilitat de Puig de voler parar en el Constitucional 13.000 milions de l'Estat a la Comunitat”
Icono fecha
05-12-2015

5, dic, 2015.- La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha afirmat hui que “el propi Consell, per boca de la vicepresidenta Oltra, esmena la irresponsabilitat de Puig de recórrer els Pressupostos Generals de l'Estat el President de la Generalitat i parar així en el Constitucional 13.000 milions d'euros de l'Estat a la Comunitat”

 

Isabel Bonig s'ha pronunciat així en una trobada amb jóvens a Alacant junt amb la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, el president provincial del PP, José Ciscar, i la coordinadora general del PPCV, Eva Ortiz, entre altres.

 

Enfront de l'escàndol de l'empresa que va fundar Puig “van plantejar un contenciós per a tapar esta notícia, ja que un dia després indiquen que es demanarà la reunió de la Comissió Estado-Generalitat per a esgotar les vies de diàleg abans de la presentació del recurs” ha afegit Bonig.

 

Puig i el seu govern no sols són irresponsables al configurar els seus comptes de l'any que ve, sinó que estén eixa irresponsabilitat al a anunciar un recurs contra els PGE que sap que no té recorregut i que únicament planteja per obtindre uns minuts de notorietat en plena campanya electoral, i a continuació ha d'eixir la vicepresidenta a dir que ara es plantegen no interposar-ho”, ha assenyalat.

 

“Puig és víctima de les seues presses per guanyar titulars davant del desastre que se li acosta al PSPV en les eleccions del 20-D, i precisament eixes presses no li han permés, o no ha volgut veure, que amb este recurs està esmenant els seus propis pressupostos”, ha assenyalat Bonig. Així, la presidenta del PPCV ha afirmat que Puig i el seu Govern “no creuen en els seus propis pressupostos, perquè han sigut ells els que han introduït 1.325 milions d'euros del nou finançament”.

 

Bonig ha demanat a Puig que s'aclarisca, perquè voler parar els Pressupostos Generals de l'Estat “és voler parar més de 100 milions per a dependència i 1.250 milions d'euros de més en finançament autonòmic”. “Suposa també parar els milions destinats a vivendes socials que aporta l'Executiu central, deixar a zero la partida de violència de gènere que posava íntegrament El Govern, perdre quasi un milió d'euros per a combatre la pobresa infantil, i quasi 100 milions en infraestructures arreplegues en el fons de compensació i fons complementari”. “És això el que busca Puig, que la Comunitat deixe de rebre més de 22 milions d'euros en educació i investigació, 1,2 milions per a ocupació i més de sis milions d'euros per a seguretat social?”.

 

La presidenta popular ha remarcat que els PGE “contemplen exactament la quantitat de finançament que la Llei socialista preveu per a la Comunitat Valenciana. Puig hauria de pensar-se molt abans de votar què és el que vota”, ha manifestat Bonig, qui ha afegit que el cap del Consell “qualifica d'inconstitucional una norma que van votar tant la seua consellera Muntó com el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez”.

 

“En definitiva els valencians tenim un Consell paralitzat que vol estendre eixa paralització a totes les administracions. El recurs paralitza el 75% del pressupost de la Generalitat. Puig i Oltra deixen els valencians amb un 25% del pressupost al recórrer l'altre 75%, ja que estan volent paralitzar prop de 13.000 milions de l'Estat”.

 

OCUPACIÓ JOVENTUT

 

Bonig ha assenyalat que “recórrer el pressupost d'estat, suposaria entre altres coses “deixar en l'aire un programa d'ocupació juvenil de 200 milions d'euros per a fomentar l'ocupació dels jóvens, el qual va aprovar i va tramitar l'anterior govern del PP. I l'actual Consell ho anuncia i després en el pressupost destina zero euros a resoldre el principal problemes de la jóvens que és l'ocupació. Això és el que els importen els jóvens”.

 

D'altra banda, el president provincial, José Ciscar, l'acte amb jóvens ha destacat les mesures que va adoptar El Govern de Rajoy perquè la joventut participara en la recuperació econòmica. “La reforma laboral va incentivar l'entrada dels jóvens en el mercat laboral, va realitzar reforma educativa per a evitar l'abandó escolar, i una reforma de la Formació Professional Dual per a millora l'ocupabilitat d'este sector”.

 

A més es va fer un Pla Joventut 2020 on s'establix una estratègia per a les polítiques juvenils. I els resultats estan ací, ha disminuït la desocupació juvenil i hui 222.000 jóvens menys de 25 anys han trobat un lloc de treball en esta legislatura” ha afegit Císcar.

Compartir