Bonig: “Els Pressupostos de Puig i Oltra no són més socials, no invertixen i no els interessa res l'ocupació”

Bonig: “Els Pressupostos de Puig i Oltra no són més socials, no invertixen i no els interessa res l'ocupació”
Icono fecha
01-11-2015

31. octubre. 2015.- La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha assegurat hui que els Pressupostos de la Generalitat de 2016, els primers de Ximo Puig com President, “no són més socials, no invertixen i no els interessa res la generació d'ocupació”.

 Bonig s'ha pronunciat així durant una roda de premsa oferida en la seu del PPCV, en la que ha analitzat els comptes de la Generalitat per a l'any que ve. La presidenta del PPCV ha estat acompanyada per la coordinadora general, Eva Ortiz, i el responsable de l'àrea econòmica del Grup Parlamentari en Les Corts, Rubén Ibáñez.

 Bonig ha afirmat que els pressupostos “són la Llei més important d'un Govern i on es fixen les prioritats, però este Consell demostra que continua estant en l'oposició”. En eixe sentit, Bonig ha assenyalat que Puig “fia el pressupost de la Generalitat a Mariano Rajoy, al Govern i a les polítiques del PP, perquè ha augmentat la recaptació per les correctes polítiques del Govern d'Espanya, que fa que l'economia cresca”.

 La presidenta del PPCV ha recordat que en 2015 “rebem de l'Estat per transferència 8.072 milions d'euros. En 2016 Puig i Oltra rebran 9.120 milions d'euros. I són conseqüència de les polítiques del Govern de Rajoy que ha fet que l'economia millore. Així que ja és hora que deixen de plorar i comencen a governar”. Bonig ha assenyalat que es pot pujar el pressupost de les conselleries “perquè estalviaran 961 milions en recompensa de deute, ja que l'Estat permet finançar-se a totes les CCAA a tipus d'interés zero.”

 La dirigent popular ha criticat que Puig “diga que el seu primer pressupost és provisional i el seu conseller d'Hisenda diga que estos comptes no s'ajusten a la realitat. Amb les seues paraules demostren la incapacitat del Govern i no és seriós”.

Bonig ha afirmat amb contundència que estos pressupostos “no són els més socials, encara que ho diga l'esquerra”. Així, ha recordat que en últim pressupost del PPCV el gasto social sobre el total del PGV era el 86,8%, mentres que amb PSPV, Compromís i Podem és del 86,2%. “Per això van amagar la dada. Els PGV més socials de l'esquerra són quasi una desena menys socials que els últims del PPCV a pesar de tindre 1.250 milions d'euros més”, ha explicat.

 A més, la presidenta popular ha assenyalat que els pressupostos “han de fomentar la creació d'ocupació, la competitivitat i la inversió pública i privada per a generar ocupació i riquesa”. “No obstant això, el gasto puja en 961 milions i d'ells destinen 904 milions d'euros a gasto corrent, mentres que a inversió només destinen 57 milions d'euros. Així és impossible crear ocupació i realitzar inversions productives”, ha indicat.

Bonig ha qualificat de molt greu que siga “la primera vegada en la història de la Comunitat que no apareix en els PGV la dada de creació d'ocupació”. “Sempre hi ha hagut un annex sobre la creació d'ocupació, que és la principal preocupació dels valencians i dels espanyols, però l'esquerra no creu en l'ocupació. En 2015 amb el PPCV hi havia 65.000 llocs de treball, era l'objectiu i es va complir. El Govern tripartit per primera vegada en la història no inclou la dada perquè l'ocupació no li interessa res”.

 En eixe sentit, Bonig ha recordat que el PPCV tenia en 2015 una partida per a foment d'ocupació d'emprenedors i desempleats, a qui es destinava 11,1 milions d'euros. “Ara El Govern tripartit inclou una línia en què afigen, a més d'autònoms i desempleats, a empreses innovadores i a I+D'i. A esta línia en total només es destina 3,9 milions d'euros, la qual cosa suposa una reducció del 65%. És este el suport de Puig i Oltra als desempleats?”, s'ha preguntat Bonig. La presidenta del PPCV també ha mencionat el cas de l'IVACE, que passa de 106 milions a 83 milions. “Això és el que els interessa la competitivitat de les empreses”.

 Bonig ha criticat que “no es pot mantindre el públic arruïnant allò que s'ha privat, i això és el que fan estos PGV”. “Es contemplen els mateixos beneficis fiscals que incloïa el PPCV i no s'augmenten impostos a rics, tal com deia. Han deixat passar eixa primera oportunitat històrica”, ha indicat, alhora que s'ha mostrat convençuda de que una vegada passen les eleccions generals del 20 de desembre “hi haurà una pujada generalitzada d'impostos, també a la classe mitjana per a mantindre el gasto corrent”.

 El cas de Transparència

La presidenta del PPCV també ha donat detalls del que ocorre en algunes conselleries, i ha destacat el cas de Transparència i de Presidència de la Generalitat. En el cas de la consellera d'Alcaraz ha afirmat que es va crear “només per a mantindre l'equilibri de poder entre PSPV i Compromís” i ha criticat que per a gestionar 600.000 euros es creu un aparell administratiu que costa a tots els valencians 4 milions d'euros. “És ridícul i esperpèntic”, ha manifestat.

Respecte al capítol de Presidència Bonig ha assenyalat que augmenta el 18% perquè s'ha creat una línia per a millorar la imatge de la Comunitat i passa de 50.000 euros a 1.650.000 euros. “Podria estar bé si no s'incloguera que és per a creació de convenis singulars, i em pregunte sense són per a una política caciquil i clientelar”.

 Quant a Sanitat, Bonig ha lamentat que la partida per a malalts crònics es quede en 1,5 milions, “mentres que Puig dedica a la seua imatge 1,6 milions”. “El mateix ocorre en altres àrees. Per exemple el gasto corrent de Presidència augmenta un 75% i el capítol 2 d'Educació, que és on es paguen els col·legis i instituts es reduïx l'11 milions d'euros”.

Per a Bonig, “Puig es blinda, s'aïlla i no es fia de ningú, i especialment de la seua vicepresidenta. Després de tres mesos de Govern i el seu primer pressupost es demostra que el tripartit està trencat, no hi ha relació de confiança”. La presidenta del PPCV ha explicat que ahir va entrar en Les Corts un escrit en el que es diu que no serà la vicepresidenta la que defenga els comptes de Presidència, sinó que ho farà el conseller d'Hisenda, “fidel escuder de Puig”.

 Finalment, Bonig ha indicat que puja el capítol de personal “perquè puja el sou de funcionaris un 1%, tal com marca la normativa bàsica. Però també puja el pressupost dels alts càrrecs, quan el PPCV no ho va tocar en huit anys”. “Han passat de dir que l'administració tenia massa càrrecs a tindre inclús més i augmentar el pressupost quan no és obligatori. Les pensions pugen un 0,25% i els alts càrrecs un 1% (prop de 100.000 euros)”.

Compartir