Bonig: “Puig dóna per amortitzat a Sánchez i confia a Rajoy la millora del finançament de la Comunitat”

Bonig: “Puig dóna per amortitzat a Sánchez i confia a Rajoy la millora del finançament de la Comunitat”
Icono fecha
01-11-2015

1. novembre. 2015.- La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha destacat hui que El president de la Generalitat, Ximo Puig, “ja dóna per amortitzat al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i confia a Mariano Rajoy la millora del finançament de la Comunitat Valenciana”.

Bonig s'ha pronunciat així davant de la trobada que demà mantindran el president del Govern i el cap del Consell en La Moncloa. La dirigent popular considera que “per fi Ximo Puig s'ha donat compte a de que és necessari un govern del PP a Espanya perquè es reforme el model de finançament de les comunitats autònomes i la Comunitat Valenciana reba un tracte just, que passa innegablement per ser millor que l'actual sistema, elaborat pels socialistes”.

Bonig ha recordat que esta setmana, en Les Corts, Puig s'ha dirigit a Mariano Rajoy per a demanar-li el canvi del model, “algo que es produirà en la pròxima legislatura, la qual cosa deixa clara la nul·la confiança del líder dels socialistes valencians en Pedro Sánchez”. “En este cas, Ximo Puig fa bé a donar per amortitzat al seu cap a Madrid, perquè és conscient que no serà ell qui lidere el nou govern i, a més, perquè sap que qui forma part del problema no pot resoldre-ho. I Pedro Sánchez, com Carmen Montón o com el propi Ximo Puig pel seu silenci covard, formen part del problema del finançament que patixen els valencians perquè al seu dia no van optar per defendre els interessos dels valencians i sí els del seu partit”, ha subratllat.

La presidenta del PPCV ha insistit en la falta de confiança de Ximo Puig en que Pedro Sánchez siga la persona idònia per a dirigir el futur govern d'Espanya, i ha recordat que els recels “són mutus d'acord amb les opinions divergents entre ambdós dirigents en qüestions com la unitat d'Espanya o el paper de les diputacions, com hem pogut veure en els últims dies, i que han derivat en desautoritzacions per part de Sánchez cap a Puig”, ha recordat.

Isabel Bonig ha posat en relleu que, de nou, “serà un Govern del Partit Popular dirigit per Mariano Rajoy el que posarà fi a la discriminació en matèria de finançament que patix el nostre territori i el que articularà un nou sistema de finançament més solidari i d'acord amb el pes específic de la Comunitat Valenciana en el conjunt d'Espanya”.

Fins a tal punt Puig fia la millora de la situació de la Comunitat a Rajoy que hem vist com estan elaborats els Pressupostos de la Generalitat de l'any que ve. Pot pujar el pressupost de les conselleries precisament perquè estalviarà en recompensa de deute gràcies al mecanisme del Govern d'Espanya que permet a les CCAA finançar-se a interés zero. No obstant això en el que li competix a ell com a cap del Consell, que és la creació d'ocupació, veiem nul·la predisposició i actuació i sí que veiem com es mou per a pujar el sou als alts càrrecs”, ha assenyalat.

Bonig ha indicat que el Consell del tripartit comptarà el pròxim exercici amb 1.600 milions d'euros més i li ha reclamat “diligència i rigor en la gestió i el compromís que eixes quantitats aniran a reforçar les polítiques que refermen els pilars de la societat del benestar, com són l'educació, la sanitat i les polítiques socials”.

“Es el moment que es dediquen a governar d'una vegada per sempre, que deixen els laments a un costat i reconeguen que en estos moments es troben en millor situació que aquella a què va haver de fer front l'últim Consell del PP. La diferència és que nosaltres decidim agafar el bou per les banyes pensant en els ciutadans i ells han decidit amagar-se darrere de les seues llàgrimes de cocodril per a ocultar la seua incapacitat”.

Compartir