Bonig: “Puig fa clientelisme amb els recursos públics”

Bonig: “Puig fa clientelisme amb els recursos públics”
Icono fecha
12-11-2015

12. nov. 2015.- La Sindica del Grup Parlamentari Popular, Isabel Bonig, ha assenyalat hui que amb els pressupostos de la Generalitat per a 2016  Puig fa “clientelisme amb els recursos públics i política caciquil. Les úniques persones que rescaten són algunes jurídiques com l'empresa Carns de Morella S.L de la que Puig va ser president i li atorga una ajuda directa de 140.000 euros”.

Bonig ha preguntat a Puig en la sessió de control al cap del Consell sobre la seua valoració dels pressupostos de l'any que ve, i ha assenyalat que “ara és el moment de governar, però en els pressupostos s'han comportat com a perfectes trilers de la política”.

La Síndica popular ha detallat alguns aspectes concrets dels PGV com la supressió de subvencions nominatives a entitats socials per part de la vicepresidenta Oltra. “Deixa en l'aire les necessitats de milers d'usuaris d'entitats com a Creu Roja,  Banc d'Aliments, Càritas, Moviment contra la Intolerància, ajudes per a entitats que defenen la família o per a dones gestants. S'ha canviat el sistema per a poder practicar el clientelisme a l'hora de donar diners públics a associacions”, ha criticat.
 
En matèria sanitària, Bonig ha recordat que la consellera Montón “va anunciar que s'havia suprimit el copagament farmacèutic i l'ortoprotètic i, no obstant això, el conseller d'Hisenda li va dir que no era veritat. El copagament seguix en els pressupostos”.

En transparència, Bonig ha criticat que “per a un augment de 600.000 euros de pressupost respecte a l'any passat s'ha  creat un aparell administratiu de quatre milions d'euros per a una llei de transparència que no s'aplica”. “Quantes persones es rescatarien amb eixos diners?”, s'ha preguntat Isabel Bonig.

La Síndica Popular també ha assenyalat que “este Consell evidència que no li importa l'ocupació, ni en el Pacte del Botánic ni en els pressupostos”, ja que són els primers PGV en els que no s'inclou previsió d'ocupació. “Això sí, no sols no han reduït com van anunciar en 2,5 milions d'euros els alts càrrecs, sinó que han incrementat els fòrums i agències i els pugen un 1% el sou”. 

Així mateix, Bonig ha qualificat els comptes com de fictícies. “Parlen de pressupostos realistes però inclouen una partida de 1.300 milions d'euros d'ingressos ficticis, però els gastos són reals i no diuen com els pagaran. Compten amb 1.600 milions d'euros més d'ingressos gràcies a la bona gestió del PP i se'ls gasta a augmentar el gasto corrent i res en inversions”. Finalment, la Síndica popular ha recordat que hi ha una línia nominativa en Presidència de 1.650.000 euros per a concedir ajudes a qui millore la imatge de la Comunitat Valenciana. “És a dir, fa clientelisme amb els recursos públics, política caciquil”.

Compartir