Bonig: “Puig tracta de crear el problema valencià enfrontant a la Comunitat amb altres regions”

Bonig: “Puig tracta de crear el problema valencià enfrontant a la Comunitat amb altres regions”
Icono fecha
25-11-2015

25. nov. 2015.- La Síndica del Grup Parlamentari Popular i presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha afirmat hui que el President de la Generalitat, Ximo Puig, “va a la desesperada, i incapaç de gestionar  tracta de crear el problema valencià enfrontant als valencians amb altres regions”. 
 
Bonig s'ha pronunciat així en els corredors de Les Corts, on ha valorat la proposta de sistema de finançament autonòmic plantejada ahir pel cap del Consell. La Síndica popular ha assenyalat que “ens sorprén que es presente ara, i això és conseqüència de les males expectatives electorals que tenen els socialistes”.
 
Bonig ha afirmat que el model que proposa Puig “és inconstitucional”. “Per tal de crear el problema valencià, d'eixir amb cortines de fum per a tractar de tapar la seua mala gestió, els problemes interns i males expectatives electorals, planteja un model que ataca a la quota basca i navarrés, que és constitucional”. “Puig ens haurà de dir si està plantejant una reforma de la Constitució, perquè les quotes estan arreplegats en la Constitució, així ho va aprovar el poble espanyol majoritàriament i així ho van referendar les Corts. I haurà de dir-li al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, què opina, ja que ell s'ha mostrat a favor de la quota. També haurà de donar explicacions als seus companys navarresos i bascos”.
 
Bonig ha criticat que Puig “desoeix en el seu model la proposta que li plantegem d'un pacte del PPCV i PSPV perquè després del 20D –data de les eleccions generals- ens n'anarem a Madrid junts a reclamar eixe canvi del model de finançament”. “Que estem mal finançats és una realitat, i el PPCV ha reivindicat en nombroses ocasions el canvi de model, perquè a més ho hem patit”, ha assenyalat Bonig, qui ha subratllat que el canvi de model “ha de fer-se en el si del Consell de Política Fiscal i Financera, ja que ací no servixen les bilateralitats i que cada un present un model”.
 
“El model que presenta Puig –ha continuat la dirigent popular-  no escolta tampoc la proposta que els ingressos superiors vagen vinculats a servicis públics. Puig té 1.600 milions d'euros més i no van destinats a servicis públics bàsics, sinó que 908 van a gasto corrent i només 57 milions a inversió”. “Que reclame ara el deute històric i la igualtat en els servicis públics ens pareix bé, però no sabem per què no va votar a favor de la resolució d'octubre de 2014 que va portar el GPP als Corts en eixe sentit i que ni PSPV ni EU ni Compromís van protegir”.

Compartir