Bonig reclama al Consell “que deixe d'atacar el turisme de sol i platja i confie en un model que ha situat a la Comunitat com referent”

Bonig reclama al Consell “que deixe d'atacar el turisme de sol i platja i confie en un model que ha situat a la Comunitat com referent”
Icono fecha
20-01-2016

20. gener. 2016.- La síndica del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, Isabel Bonig, ha reclamat als actuals responsables de la Generalitat “que deixen d'atacar i intentar destruir el model del sol i platja i recolzen un concepte que ha funcionat, que ha sabut adaptar-se a les necessitats i que ha situat a la Comunitat i a ciutats com Benidorm com referents i capitals internacionals del turisme”.

Isabel Bonig ha fet estes declaracions després d'assistir, junt amb la portaveu adjunta del GPP, Eva Ortiz, i el president del PP de la província d'Alacant, José Ciscar, a la presentació en la Fira Internacional de Turisme Fitur 2016 del conjunt d'activitats i projectes programats per part del patronat de turisme Costa Blanca, de la Diputació d'Alacant per a l'any 2016.

Bonig ha defés l'actiu turístic que representa el model del ‘sol i platja’. En este sentit, ha criticat que els responsables d'altres partits polítics “desconeguen la realitat del nostre territori i no reconeguen les nostres fortaleses i les nostres qualitats. És indignant”.

“Tenim gastronomia, infraestructures, patrimoni, cultura, tradicions, unes comarques interiors d'una bellesa descomunal, però sobretot tenim costa i un clima magnífic que continua sent el principal atractiu”, ha explicat.

D'esta manera, ha apostat per la combinació del turisme de costa i l'atractiu de la nostra comarques d'interior, complementaris i que multipliquen les possibilitats del territori valencià.

Isabel Bonig ha criticat que El Govern Valencià, “davant de la seua falta d'iniciativa i de confiança en els emprenedors de la Comunitat, pretenga regular per llei l'activitat turística, perquè al final només volen limitar les capacitats que té esta terra”.

Bonig s'ha mostrat partidària de la col·laboració públic privada, d'escoltar al sector, potenciar el sol i platja i el turisme d'interior, el turisme nàutic, i continuar apostant per la venda d'immobles a estrangers, que va començar el Consell del PP i suposa fidelitzar el turisme i atraure visitants”.

També s'ha referit a les infraestructures “com un instrument fonamental per a l'arribada de turistes i perquè troben en la nostra Comunitat totes les seues necessitats cobertes per a disfrutar de les seues vacacions”.

D'esta manera, ha subratllat que la Comunitat Valenciana compta amb unes infraestructures “de primer nivell” i ha citat com a exemples els aeroports amb què compten les tres províncies. En este punt, ha volgut recordar unes paraules del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, quan era portaveu del PSOE en la Diputació de Castelló: “Va dir que l'aeroport de Castelló era l'anunci d'un gran desastre, i Castelló va tancar amb més de 20.000 passatgers i hui, segons el propi secretari autonòmic, és la porta d'entrada i eixida de molts turistes”.

Bonig ha recalcat la importància del turisme com un dels sectors productius de referència per a l'economia valenciana. “Des del PP hem apostat sempre pel turisme, que representa el 13% del PIB de la Comunitat i genera 200.000 llocs de treball, de fet en l'últim any ha creat el 6,3% de les noves ocupacions que s'han generat a la Comunitat Valenciana”.

Compartir