Bonig: “És un colp a la democràcia que el Consell de Transparència estiga format només per membres del govern per a controlar el govern”

Bonig: “És un colp a la democràcia que el Consell de Transparència estiga format només per membres del govern per a controlar el govern”
Icono fecha
26-11-2015

26. nov. 2015.- La Síndica del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, Isabel Bonig, ha denunciat “el colp a la democràcia que ha donat tota l'esquerra amb la complicitat de Ciutadans en l'elecció dels membres del nou Consell de la Transparència. Este Consell estarà format per membres del govern per a controlar el govern, deixant de costat al partit més votat en les passades eleccions. Estos òrgans haurien d'estar presidits per un membre de l'oposició, com defenia Oltra sempre, i han dit que no. El partit més votat hauria d'estar i assumir la presidència, com ocorre en les democràcies avançades”.

Bonig ha manifestat que no obstant això “el PP, que està en l'oposició per un pacte legítim de perdedors, farà una fiscalització de l'acció de govern escrupolosa i rigorosa davant de la falta de transparència d'este nou govern recolzat per Podem i Ciutadans. Continuarem treballant i realitzant control al govern amb rigor i serietat i demostrant que l'única oposició i possibilitat de govern està de part del PP”.

La Síndica Popular ha indicat que “hui hem vist un exemple més de democràcia bolivariana que de democràcia participativa, impropi d'un sistema parlamentari on impera l'estat de dret, la separació de poders i el control de govern. Hui s'ha demostrat que eixa cloquejada transparència és només només de boca i que el corró de tota l'esquerra, la que canviaria la forma de fer política, amb el vot còmplice de Ciutadans que ahir recriminaven a Podem que fóra en llistes amb Amaiur i Bildu, voten perquè el grup més nombrós es quede fora del Consell de Transparència. Açò és corró, no creuen en la transparència ni en la llibertat. Hui l'esquerra s'ha retratat. En realitat no venien a canviar les coses sinó a aprofitar-se de les institucions”.

Compartir