Catalá denúncia que “Educació ataca novament als 5.000 treballadors de les escoles infantils”

Catalá denúncia que “Educació ataca novament als 5.000 treballadors de les escoles infantils”
Icono fecha
26-11-2015

26. nov. 2015.- La Portaveu Adjunta del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, Mª José Catalá, ha denunciat hui en el Ple de Les Corts que “Educació ha posat d'amagat en els pressupostos per a 2016 la creació de 200 unitats escolars noves de 2-3 anys en col·legis públics”. En concret, es preveu destinar fons per al  “projecte experimental incorporació nivell 2-3 anys en col·legis públics” per a 4.230 alumnes, la qual cosa equival a 235 unitats a una ràtio de 18 alumnes per aula.

Mª José Catalá ha qualificat este fet com de “greu i un atac directe al sector”. Catalá considera que “Educació manté una actitud d'obscurantisme i falta de transparència, ocultant al sector una decisió que aprova d'amagat i que pot ferir de mort al sector d'escoles infantils integrat per uns 5.000 treballadors en més de 600 escoles infantils de tota la Comunitat”.

Catalá ha qualificat com de “falta de respecte” al sector que “es reunisquen amb ells, els esmenten i oculten estes noves unitats per al pròxim curs”.

La Portaveu Popular ha sol·licitat “que es dialogue amb el sector, es realitze una avaluació del projecte experimental amb les 35 aules existents posades en marxa este curs i es faça un mapa de necessitats de places de 0-3 anys abans de crear noves unitats”.

Mª José Catalá ha indicat que “les actuals 35 aules posades en marxa este curs per a 600 xiquets compten amb una memòria econòmica de 2,2 milions d'euros, la qual cosa equival a una inversió de 3.666 euros per alumne i any. Amb la quantitat de 15,5 milions d'euros que suposarà la creació de 200 noves unitats en el pròxim curs, es podria finançar de manera gratuïta el doble d'alumnes en les escoles ja existents, siguen privades o municipals”. 

Finalment, la Portaveu Popular ha manifestat tindre “seriosos dubtes” sobre el fet de que les aules habilitades en els col·legis públics complisquen la normativa vigent en matèria de seguretat.

Compartir