Catalá: “És intolerable que Marzà tracte els professionals de la concertada com si foren de segona divisió”

Catalá: “És intolerable que Marzà tracte els professionals de la concertada com si foren de segona divisió”
Icono fecha
09-01-2016

~~9. gener. 2016.- La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, María José Catalá, ha assegurat que “és intolerable que Marzà tracte els professionals de la concertada com si foren de segona divisió”.

María José Catalá ha lamentat “la postura del conseller Vicent Marzà cap a l'educació concertada i cap als professionals que en ella treballen” i ha insistit en el fet que “per a dignificar l'Escola Pública no cal injuriar i tractar d'acabar amb la concertada”.

Catalá s'ha referit així al retard en els pagaments als professors de la concertada, quelcom que ha atribuït a “la paràlisi que patix la conselleria d'Educació des de l'arribada de Marzá. El seu escàs interés per la gestió fa que no es resolguen les qüestions administratives i professors de la concertada que estan treballant cada dia en els nostres centres estiguen sense cobrar”.

“El 24 de desembre van dir que no havien pagat pel retard a arribar els fons de l'Estat –ha continuat-. Eixos fons ja van arribar. Quina és l'excusa ara? La realitat és que tracten els professionals de la concertada com si foren de segona divisió i és una absoluta falta de respecte”.

“El maltractament patit pels professionals de la concertada des de l'arribada de Marzá és intolerable,  es qüestiona la seua professionalitat, la qualitat de l'ensenyança que presten i la seua necessitat i ara se'ls deixa sense cobrar Què serà el següent?”, s'ha preguntat.

La portaveu popular ha denunciat que Marzà “només destina esforços a qüestions ideològiques, perquè tant per a ell com per a Oltra l'educació no és més que una arma política”, i ha assenyalat que “per a organitzar la seua “Primavera Valenciana” si tenen temps de sobra i personal, que s'està dedicant a cridar regidors i entitats perquè participen en la seua gran festa política”.

Catalá considera que este assumpte “és un més dels que mostren el que passa en la GVA, on els socis de govern només es dediquen als seus compromisos, als seus assumptes personals i a les empreses dels uns i els altres”.

La dirigent popular ha posat en relleu que des de la formació de l'actual Consell “els pares estan veient minvada la seua llibertat amb el districte únic i amb l'elecció del projecte lingüístic i se'ls pren el pèl manant-los de taula en taula per a cobrar una ajuda de llibres que mai arriba;  els centres veuen com li'ls discrimina i no es compta amb ells; els professors no cobren i als funcionaris se'ls posa a muntar festes polítiques”.

PNL en defensa de la Concertada

María José Catalá ha recordat que el GPP continuarà defenent l'escola concertada i la llibertat de les famílies i ha recordat que el Grup Popular ha presentat en Les Corts una Proposició No de Llei exigint respecte a l'Ensenyança Concertada, als centres i als seus professionals.

D'esta manera, ha recordat que “l'eliminació de la Concertada per la que aposta el govern de la GVA perjudicaria més de 200.000 famílies, destruiria més de 25.000 llocs de treball i deixaria sense plaça i sense col·legi a una quarta part dels alumnes de la Comunitat”.

Tasta-la ha incidit en que l'ensenyança concertada té una gran demanda, la qual cosa justifica la seua existència “És la lliure elecció dels pares el que justifica l'existència de l'ensenyança concertada i l'obligació de les administracions de protegir-la. O això o no entenem correctament el mandat dels ciutadans”.

També ha recordat que el Grup Popular ha demanat en Les Corts que es garantisca la continuïtat i calendari d'aplicació del Decret de Plurilingüisme a la Comunitat Valenciana, i que es respecte el Decret i calendari d'aplicació de la FP Dual.

María José Catalá ha subratllat que el respecte a la concertada no va en contra de la pública.  “Per a defendre l'escola pública no cal injuriar a la concertada, el PP ha defés l'escola pública en els seus anys de govern i prova d'això és que el 67,4% dels nostres alumnes està escolaritzats en un centre públic i amb el PP en El Govern s'han destinat més de 4.000 milions a Educació, el 24% del pressupost”.

Compartir