Costa demana a Alarte que garantisca que de la Vega votarà en contra de la fi del Tajo-Segura "o serà còmplice que el sud d'Alacant es quede sense aigua"

Costa demana a Alarte que garantisca que de la Vega votarà en contra de la fi del Tajo-Segura
Icono fecha
14-02-2009

14. Febrer. 2009.- El secretari general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Ricardo Costa, ha exigit hui al secretari general del PSPV, Jorge Alarte, que diga "si pot garantir que la vicepresidenta del Govern i diputada per València, María Teresa Fernández de la Vega, votarà en contra de la caducitat del Tajo-Segura". Costa ha afirmat que si no és així, Alarte "serà còmplice que el sud d'Alacant i Múrcia es queden sense aigua".

El dirigent popular s'ha expressat així durant l'acte celebrat a Almoradí amb alcaldes i portaveus del Baix Segura i el Vinalopó en defensa del Tajo-Segura, a què han assistit més d'1.000 persones. En l'acte, en el que també ha participat el conseller de Medi Ambient i Aigua, José Ramón García Antón, Costa hi ha assenyalat que el dèficit d'aigua en la Comunitat "és real, no és imaginari, és greu. Passem set perquè en esta terra falta aigua i en la Moncloa no hi ha sensibilitat amb el sud d'Alacant i d'Espanya".

El secretari general del PPCV ha afirmat que amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, "els transvasaments tenen els dies comptats". Així mateix, ha afegit que "si deixem en mans d'Alarte la defensa del Tajo-Segura estem deixant en les seues mans la garantia de la caducitat del transvasament".

Costa ha criticat que Alarte diga que no vol que hi haja una derogació del Tajo-Segura, "però és mentida, perquè si realment volguera podria assegurar que ni un sol vot socialista en el Congrés dels Diputats votarà a favor de la caducitat del transvasament o d'una reserva estratègica que és la mort anunciada de l'agricultura del sud d'Alacant. Podria parar eixe despropòsit d'antisolidaritat que suposa la votació d'unes esmenes que mantenen la caducitat i la reserva que és la mort del transvasament".

El dirigent del PPCV hi ha assenyalat que, enfront dels socialistes, els populars "no sols volem parar l'Esatuto de Castella-La Manxa pel que fa a la caducitat, sinó que materialitzem les nostres paraules en fets". Respecte d'això, Costa ha anunciat que el PP "redactarà una proposta perquè es derogue la disposició addicional de l'Estatut de Castella-La Manxa que posa caducitat al Tajo-Segura. Ho anem a fer perquè la solidaritat no és negociable. És la nostra manera de fer política i ho anem a fer en Les Corts i en el Parlament. Tots els senadors i tots els diputats del PP ho anem a fer perquè la nostra única política en matèria d'aigua és que hi haja aigua per a tots".

Costa ha fet també referència a la reprovació, dimecres passat, de la vicepresidenta de la Vega en Les Corts. El dirigent del PPCV ha criticat que el PSPV s'abstinguera en la votació. "El PSPV ha renunciat a exercir el màxim privilegi que té un parlamentari, que és votar. I el més greu és que si no exercixen el vot estan demostrant que s'abstenen políticament de la defensa dels interessos dels valencians, mentres que els populars defenem l'aigua perquè la necessitem per a regar, per a menjar i per a viure".

El secretari general del PPCV ha anunciat, així mateix, que si s'aprova l'Estatut de Castella-La Manxa amb les esmenes que ha inclòs el PSOE -caducitat i reserva estratègica en la capçalera-, el GPP presentarà una Proposició de Llei en Les Corts. "Esta iniciativa girarà entorn de quatre punts: el Tajo és intocable i així cal deixar-ho de nou patent en el PHN, El Govern valencià i el murcià també tenen coses que dir sobre el Tajo-Segura, s'ha de garantir per llei i no per decret com es fa ara la capacitat de compra de drets d'aigua i cal arribar a acords amb els regants, i finalment, l'exigència de plantejar nous transvasaments i especialment una reivindicació ja històrica com és el transvasament de l'Ebre".

Finalment, Costa s'ha dirigit als regants per a traslladar-los un missatge "de part Mariano Rajoy, del president Valcárcel i del president Camps, un missatge de contundència, de solidaritat, d'igualtat, d'exigències però de garantia" i els ha traslladat que els dirigents populars "es deixaran la sang en el Congrés, en les Corts i en el carrer per a defendre els interessos de la Comunitat i Múrcia".


Destrucció sense precedents

Per la seua banda, el conseller García Antón ha recordat que els socialistes valencians "van votar en 2005 a favor de suprimir el Tajo-Segura i durant més de quatre anys han recolzat sense piular la destrucció sistemàtica de tota la política de l'aigua que ha dut a terme el Govern del seu partit, el Govern socialista".

García Antón hi ha acusat a Zapatero de "perpetrar en uns pocs anys una destrucció sense precedents de la política d'Estat que s'havia estat construint durant dècades i que va culminar amb el PHN", i ha afirmat que "els únics que durant tot este temps hem parlat sempre amb la mateixa claredat hem sigut els populars".

Per al conseller, "quan Zapatero va derogar amb un decret llei el transvasament de l'Ebre no sols va eliminar una solució tècnicament viable per a solucionar el nostre problema de dèficit d'aigua, sinó que va renunciar a l'obligació més important que pot correspondre al Govern d'un Estat: va renunciar al deure defendre i harmonitzar els drets i els interessos de tots els ciutadans i de tots els territoris d'eixe Estat". Així mateix, hi ha assenyalat que suprimir el transvasament Tajo-Segura "significaria deixar a més d'un milió d'alacantins amb menys de la mitat de l'aigua que els abastix".
 

Compartir