Díaz: “Salvador passa la pilota als ajuntaments i els pressiona per a reduir sòl urbanitzable”

Díaz: “Salvador passa la pilota als ajuntaments i els pressiona per a reduir sòl urbanitzable”
Icono fecha
22-01-2016

22. gener. 2016.- La portaveu de medi ambient del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, Elisa Díaz, ha criticat l'enviament d'una carta per part de la conselleria de Vivenda als ajuntaments instant-los a reduir l'excés de sòl urbanitzable. “La competència és dels propis Ajuntaments i el Consell dóna esta instrucció sabent les possibles incursions en responsabilitats patrimonials que poden sorgir, llavant-se les mans sobre les dites responsabilitats i mirant per a un altre costat”.
 
La portaveu popular ha manifestat que a la consellera Salvador “li encanten els falsos llavats de cara i jugar en este assumpte a ‘tu la portes’, pràctica que ve sent ja habitual en el nou Consell, per exemple amb la Xarxa llibres”. “D'esta manera, la Consellera mana una petició als ajuntaments perquè revertisquen els sòls urbans i urbanitzables quan, en realitat, no revertiran més enllà dels supòsits permesos per la llei aprovada pel PPCV (LOTUP)”, ha assenyalat.
 
“Desde el Grup Popular ja advertim el passat mes d'octubre, quan es va debatre i va aprovar una Proposició No de Llei en Les Corts, que esta iniciativa no suposaria la reversió de sòls més enllà dels supòsits permesos per la Llei”, ha manifestat. “Ara la consellera diu que mana la petició en aplicació de la nova política de racionalització de l'ús del sòl i la protecció del medi ambient, però és rotundament fals perquè no hi ha una nova política, la qual cosa hi ha és aplicació de la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge”.
 
“Salvador passa la pilota als ajuntaments però no hi ha canvi legislatiu respecte d'això, els pressiona perquè incórreguen en responsabilitats patrimonials que en molts casos poden ser molt costoses, però com la Conselleria no seria la que hauria de respondre, ella ja ha fet el que devia per a traure un titular que realment no va a cap costat. Sap que si hi ha algun problema no li va a suposar responsabilitat a la Conselleria”, ha continuat Elisa Díaz.
 
Díaz ha instat la consellera Salvador a “deixar-se de titulars falsos i de passar la pilota als ajuntaments, que reconega que la Llei que va aprovar el PPCV és una gran ferramenta per al desenrotllament sostenible de la nostra Comunitat, i que li habilita a més a posar en marxa el procediment que li van encomanar Els Corts per a facilitar als ajuntaments dur a terme la petició que els mana. Però clar, és més senzill quedar bé amb un titular fàcil i llavar-se les mans mirant a un altre costat”.

Compartir