El GPP presenta una Proposició de Llei per a aproximar l'IVIA a productors i empreses del sector agroalimentari

El GPP presenta una Proposició de Llei per a aproximar l'IVIA a productors i empreses del sector agroalimentari
Icono fecha
30-01-2016

30. gener. 2016.- El Grup Parlamentari Popular en Les Corts ha presentat una proposició de llei reguladora de l'Institut Valencià d'Investigacions Agroalimentàries (IVIA) amb l'objectiu d'aproximar-ho als productors i empreses del sector agroalimentari. Així ho ha anunciat el Portaveu d'Agricultura del Grup Parlamentari Popular, José Ramón Calpe, qui ha explicat que “esta nova llei perseguix potenciar la investigació agroalimentària i impulsar la transferència de resultats al sector per a aprofitar al màxim la inversió en investigació”.
 
Per a Calpe “els agricultors valencians necessiten millorar la seua competitivitat i rendibilitat. Per això la potenciació de la investigació agrícola i la seua aplicació pràctica és indispensable per a ajudar a millorar la producció, i el nivell tecnològic de les explotacions, empreses i indústries agroalimentàries”.
 
El text arreplega una sèrie de modificacions de l'actual IVIA. Així, proposa que este òrgan es creu com a entitat de dret públic de la Generalitat amb un nou règim de gestió i control de caràcter economicofinancer i amb òrgans de govern diferents de l'anterior. També arreplega la creació d'una nova orientació estratègica de l'IVIA per a realitzar accions coordinades amb productors i empreses del sector. Propugna un nou sistema de finançament basat en contractes programa amb el Consell i un sistema que li permeta generar recursos propis per prestar servicis a tercers per a garantir la seua viabilitat.
 
El Portaveu d'Agricultura ha indicat que “esta reforma de l'IVIA és important per a poder donar-li un impuls al sector que, en l'actualitat, se sent abandonat per l'administració autonòmica. L'actual consellera genera preocupació en les organitzacions agràries per la seua inactivitat i falta d'iniciatives”.
 
En este sentit, José Ramón Calpe ha sol·licitat que “d'una vegada per sempre es posen mà a l'obra, es deixen d'embolics botànics partidistes i treballen en qüestions tan urgents com el problema hídric i mesures per a pal·liar la sequera, la prevenció de la malaltia vegetal dels cítrics crida “greening”, polítiques en matèria de sanitat vegetal, lluita contra plagues, ajudes agràries, foment de la investigació, etc… El Consell està deixant el camp valencià abandonat”.

Compartir