El GPP sol·licita els expedients de les subvencions per a la promoció del valencià que Educació ha donat a diferents empreses de comunicació

El GPP sol·licita els expedients de les subvencions per a la promoció del valencià que Educació ha donat a diferents empreses de comunicació
Icono fecha
09-01-2016

9, gener, 2016. El Grup Parlamentari Popular ha sol·licitat al Consell els expedients de les subvencions que la Conselleria d'Educació ha atorgat a determinades empreses de comunicació per a la promoció del valencià.
 
L'únic objectiu del GPP és conéixer de “primera mà” els criteris que s'han seguit per part de l'administració autonòmica en la concessió i ampliació d'unes ajudes que ja havien sigut concedides pel Consell a finals de 2014 per al desenrotllament i promoció del valencià durant l'any 2015.
 
En este sentit, després de conéixer la resolució publicada per la Conselleria d'Educació, al GPP li ha cridat notablement l'atenció que a determinades empreses relacionades, tant familiarment com geogràficament, amb el Cap del Consell se'ls ha multiplicat considerablement la dotació pressupostària.
 
El GPP vol saber perquè des que Governa Ximo Puig hi ha empreses a què se'ls multiplica per deu les subvencions, fet que no “pareix molt estètic”. El GPP té l'obligació de fiscalitzar i controlar l'acció del Consell i saber a què i a qui destinen els diners de tots els valencians.
 
Així, el GPP també ha sol·licitat la compareixença urgent del Conseller d'Educació en la Diputació Permanent de Les Corts perquè explique els criteris seguits a l'hora de distribuir les ajudes econòmiques per al foment del valencià en els Mitjans de comunicació, així com el per què de les seues quanties.

Compartir