El Grup Parlamentari Popular considera que “els valencians no poden tindre un President baix sospita”

El Grup Parlamentari Popular considera que “els valencians no poden tindre un President baix sospita”
Icono fecha
19-11-2015

19. nov. 2015.- El Grup Parlamentari Popular demanarà la creació d'una comissió d'investigació sobre la subvenció que arreplega el projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat a l'empresa que va presidir Puig fins al passat mes de juny, Carns de Morella SL.

També ha sol·licitat la compareixença urgent del President de la Generalitat en el ple perquè done explicacions personalment i, en tercer lloc, sol·licitarà a la Conselleria de Transparència l'obertura d'una investigació que esbrine què ha ocorregut perquè s'òbriga una línia nominativa en els pressupostos de 140.000 euros per a esta empresa.

Així ho han anunciat este matí en roda de premsa la Portaveu Adjunta del Grup Parlamentari Popular, Eva Ortiz, i el Portaveu d'Economia Rubén Ibañez, que han assenyalat que “és temps que Puig oferisca explicacions i deixe de fugir. Han bastat cinc mesos per a tindre un president-excusa. Volem que se'ns explique on va els diners de tots els valencians perquè hi ha un President de la Generalitat baix sospita”.

Eva Ortiz ha assenyalat que “ens preocupen els silencis de Puig sobre este trama que cada dia ens sorprén amb una notícia nova. El temps de les excuses ha passat. Ara és el temps de les respostes. No valen excuses com les oferides pel secretari autonòmic d'agricultura que era un projecte pilot de carn ecològica quan hui mateix s'ha inaugurat un en Mercavalencia. Ni tampoc les oferides per Oltra sobre la seua titularitat pública perquè en realitat el capital és mixt 62-38%, amb accionistes privats”.

Per la seua banda, Ibañez ha explicat que “la Conselleria de Transparència, amb un cost de 26 milions anuals en el pressupost, ha d'obrir una investigació per a saber si açò ha pogut vulnerar alguna incompatibilitat i si pot afectar interessos privats. És hora de conéixer moltes coses”.

Respecte a la tercera petició, “instarem en el pròxim ple a què s'òbriga una comissió d'investigació perquè a hores d'ara encara no sabem què és esta empresa on el cap de llista del PSPV a Castelló figura com a accionista i el cap de gabinet de la Conselleria de Vivenda és conseller. No sabem si també hi ha familiars de Puig com a accionistes o ell mateix també ho és. En realitat no és l'ajuntament qui ostenta la titularitat sinó una altra empresa municipal, i volem saber també a què es dedica eixa altra empresa matriu”.

Rubén Ibañez ha assenyalat que “la resta de grups hauran de ratificar en el ple la seua postura, si estan a favor d'engreixar a una empresa mixta i separar el públic del que priva. De fet, Carns de Morella ja ha anunciat als seus accionistes fa pocs dies que faran una ampliació de capital per a eixir del concurs de creditors. Segons pareix, Puig és un autèntic segur per a esta empresa. No és cert que esta subvenció siga per a recolzar el medi rural perquè la realitat és que la partida pressupostària d'ajudes al medi rural ha descendit quasi un 50%. Cal potenciar-ho amb fets, no amb paraules”.

Finalment, Eva Ortiz ha posat de manifest “l'evident nerviosisme del grup socialista que, com a mínim, els ha faltat al respecte en esta Cambra en dos ocasions. Açò no es resol amb insults ni falta de respecte sinó donant explicacions. El GPP controla i fiscalitza el govern però els altres grups pareix que només es dediquen a construir murs per a no fiscalitzar al president”.

Compartir