El Grup Popular anuncia accions legals contra Educació si el nou arranjament escolar vulnera drets de les famílies

El Grup Popular anuncia accions legals contra Educació si el nou arranjament escolar vulnera drets de les famílies
Icono fecha
23-03-2016


 
•Català: “Esperen als dies de festa per a donar-li la maçada a la concertada”
•“El Consell aplica polítiques educatives ideologitzades, sectàries, destructives i que, amb una amable aparença de fals consens, imposa la seua pròpia ideologia”
•El Grup Popular presenta una PNL per a recuperar la universalitat de les beques universitàries
•Denúncia la supressió del batxillerat d'excel·lència i els problemes legals de Xarxallibres

23. març. 2016.- La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts, Mª José Català, ha anunciat este matí en roda de premsa que el Grup emprendrà accions legals contra la conselleria d'Educació si en l'arranjament escolar de la concertada es vulnera el dret de les famílies per a triar centre escolar. “Si la planificació educativa amb l'arranjament escolar no es fa en funció de la demanda, es vulnera la llibertat de la família de poder triar centre. Tenim una Conselleria d'Educació que està aplicant el corró ideològic però la llibertat dels pares està per damunt de tot”.
 
La portaveu popular ha explicat que “estos dies es dóna a conéixer, amb festivitat i traïdoria, l'arranjament escolar en la pública però s'amaga el de la concertada. Ens diuen que l'arreglament és conjunt però ho publiquen per separat. Esperen als dies de festa per a donar-li la maçada a la concertada.  Este curs, amb l'arranjament escolar conjunt, la planificació no es realitza en funció de la demanda sinó a partir de si hi ha places vacants o no en la pública. Esperarem a conéixer quantes unitats del concert s'eliminen i, si hi ha transgressió de drets fonamentals, acudirem als tribunals perquè hi ha antecedents i jurisprudència”.
 
Per a Català, este Consell “aplica polítiques educatives ideologitzades, sectàries, destructives i que, amb una amable aparença de fals consens, imposa la seua pròpia ideologia”.
 
Català també ha anunciat la presentació d'una proposició perquè es recuperen les beques de qualsevol estudiant universitari a la Comunitat Valenciana. “S'ha de recuperar la universalitat de les beques universitàries, no en funció d'on estudien”. Així mateix, Català ha demanat a Marzá que aclarisca si també es retiren les beques a víctimes de violència de gènere segons estudie en un lloc o un altre. Que ens diga el conseller si hi ha víctimes de violència de gènere de primera i de segona”.
 
Per la seua banda, la portaveu d'educació del Grup Popular, Beatriz Gascó, ha denunciat la supressió del batxillerat d'excel·lència que s'estava impartint a Cheste. “Un govern que presumix de diàleg no pot eliminar este programa sense informar els afectats. Estem davant d'un govern mediocre que destrossa el que hi havia i que tira al fem l'excel·lència per una qüestió ideològica. Marzá està en contra de l'excel·lència. Vol un model educatiu on ningú destaque”.
 
Així mateix, Beatriz Gascó ha explicat les dificultats que tenen molts ajuntaments per a poder aplicar el programa Xarxallibres. “Presenten nombrosos problemes legals perquè amb informes negatius dels secretaris municipals no haurien de seguir avant. Des que al novembre es van resoldre les ajudes, hi ha deixen de sorgir els problemes perquè hi ha  censos que estan malament, en municipis sense institut no tenen dret a ajudes i molta gent amb necessitat no l'està rebent”.
 
Finalment, la portaveu popular ha explicat que “estos problemes no es poden esmenar perquè són competències que transferixen als ajuntaments i les diputacions. La Generalitat hauria d'assumir el cent per cent del cost perquè són competències exclusives autonòmiques. És un tema seriós en què, l'única cosa clar, és que s'imposa el ditàs del conseller Marzá”. 

Compartir