El PPCV assegura que les dades de Dependència emés pel Ministeri de Sanitat són "falsos i responen a fins electoralistes"

El PPCV assegura que les dades de Dependència emés pel Ministeri de Sanitat són
Icono fecha
04-11-2011

04, novembre, 2011.- La vicesecretària de Comunicació del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Marta Cigró torrat, ha assegurat hui que “una vegada més El Govern de Zapatero i Rubalcaba torna a mentir a la ciutadania a l'oferir dades que no s'ajusten a la realitat i que són totalment incorrectes en matèria de Dependència”.

L'Informe d'Avaluació sobre la Llei de Dependència en les comunitats autònomes, presentat hui pel Ministeri de Sanitat i Política Social, “és un exemple més de la manipulació a què ens té acostumat El Govern socialista i la intenció del qual és intentar enganyar a l'opinió pública amb dades que han sigut manipulats amb clars fins electoralistes”, hi ha assenyalat la dirigent popular.

Així mateix, Cigró torrat ha qualificat de “irresponsable” l'actitud de la titular del Ministeri de Sanitat i Política Social, Leire Pajín, “qui no dubte a enganyar els ciutadans seguint els passos del candidat Rubalcaba. És una mostra més del que són capaços els socialistes per a ocultar el fracàs de la seua gestió en general, però en particular amb la Llei de Dependència”.

A més, ha recordat que El Govern de Zapatero i Rubalcaba “ha rebut crítiques de totes les comunitats autònomes, incloses les poques que seguixen governades per socialistes, perquè no han finançat correctament esta llei i han obligat a totes les comunitats autònomes a fer un enorme esforç econòmic per a cobrir la falta de finançament del Govern central”.

“La Comunitat ha sigut discriminada en totes les àrees pel Govern de Zapatero i Rubalcaba com a castic d'una majoria popular que es consolida i creix en cada cita electoral, i que és prova de la confiança i el suport d'una ciutadania que veu complides les seues demandes i cobertes les seues necessitats, a pesar del veto a què l'ha sotmés Zapatero i el seu Govern, pel treball diari dels dirigents populars al capdavant de la gran majoria de municipis de la nostra Comunitat, de les tres províncies i de la Generalitat Valenciana”, hi ha assenyalat Cigró torrat.

El finançament de la Llei de la Dependència i, conseqüentment, les persones dependents, s'han vist perjudicades per “l'actitud basta i hipòcrita d'un govern que diu cridar-se socialista i el que fa, en senyal de castic, és tapar-se les oïdes per a no escoltar les reivindicacions dels col·lectius més vulnerables d'esta Comunitat” hi ha assenyalat la dirigent popular, qui ha recordat que “El Govern valencià està assumint quasi el 70% del cost d'una llei que ha de finançar-se al 50% entre les comunitats autònomes i El Govern central”.

De la mateixa manera, ha explicat que “a hores d'ara, enfront dels 1.300 milions invertits pel Govern valencià des de 2007, Zapatero només ha posat 400, és a dir, tres vegades menys”, per això, “si la ministra Pajín fora responsable i es preocupara pels interessos de la Comunitat, hauria pagat els 442 milions que el seu Ministeri deu a tots els dependents valencians”.

Dades de l'informe “falsos”

La base de l'informe d'Avaluació realitzat pel Ministeri s'argumenta que la immensa majoria de persones ateses en este moment, ja estaven sent-ho amb anterioritat a l'entrada en vigor de la llei, fet que, segons ha apuntat la vicesecretària de Comunicació del PPCV és “absolutament fals”.

L'any 2006, en la Comunitat hi havia aproximadament 11.395 persones majors i persones amb discapacitat, ateses a través dels recursos públics i concertats del sistema de servicis socials, especialment en centres residencials, centres d'atenció diürna, i centres de rehabilitació i inserció de malalts mentals. Amb l'entrada en vigor de la Llei de Dependència, totes estes persones van ser valorades com a dependents greus i severs.

En estos moments, en la Comunitat estan sent ateses a través de servicis i prestacions, 45.548 persones reconegudes com a dependents i amb un grau i nivell en vigor. En quatre anys, i des de la posada en marxa de la Llei en 2007, s'han incorporat al sistema de la dependència 35.720 nous dependents.

Segons les dades dels registres de la Conselleria de Justícia i Benestar Social, dels que el Ministeri té complida informació, “des de l'entrada en vigor de la Llei, s'han creat un total de 6.501 noves places en centres destinats a diferents col·lectius de persones dependents, s'han concedit 26.006 prestacions per cuidador no professional, i 3.213 noves prestacions vinculades al servici, la qual cosa suposa 35.720 nous dependents atesos”, hi ha assenyalat.

Estos nous dependents suposen un cost de 313 milions d'euros, dels que El Govern valencià ha destinat enguany 217'4 i El Govern central 95'7. Per tant, els percentatges de repartiment del gasto nou que suposen les persones dependents incorporades al sistema des de l'entrada en vigor de la llei, suposen un 30'86% per part de l'Estat, i un 69'13% per part de la Generalitat, xifra que està molt lluny del 50% establit per la pròpia Llei, i per descomptat de la xifra de l'informe d'Avaluació presentat pel Ministeri.

A estes dades econòmiques, caldria afegir els 13'8 milions destinats al personal contractat en les corporacions locals i en l'àmbit de la Generalitat per a la gestió de la llei, i que és finançat en la seua totalitat pel Govern valencià.

Compartir