El PPCV celebra el 16 de gener una jornada sobre finançament local davant de "la mala gestió de Zapatero que contamina la situació del ajuntaments"

El PPCV celebra el 16 de gener una jornada sobre finançament local davant de
Icono fecha
05-01-2009

05. Ene. 2010.- El Partit Popular de la Comunitat Valenciana celebrarà el pròxim 16 de gener una jornada sobre finançament local davant de “la mala gestió de Zapatero que contamina la situació dels ajuntaments de la Comunitat”. Així ho ha anunciat el vicesecretari de Política autonòmica i Local del PPCV, Cèsar August Asencio, qui ha destacat que este acte “potent” posa en evidència que “l'àrea local és un element fonamental per al nostre partit”.

En este sentit, ha lamentat que “la crisi que Zapatero va negar, desgraciadament continua existint, i això ha suposat dos efectes molt importants i negatius per als ajuntaments: d'una banda la caiguda dels propis ingressos locals i per un altre l'IBI, que són la construccions finalitzades i, a més, el pagament del cens i la matricula de finca urbana també patix un estancament”.

De la mateixa manera, el dirigent popular hi ha assenyalat que “la crisi de la construcció ha produït que les llicències d'obra i l'impost de construccions i instal·lacions haja caigut en picat en els ajuntaments, arribant inclús a perdre en alguns casos entre el 70 i 80% del que tenien en eixos capítols”.

A més, ha qualificat de “catastròfica” la situació actual, ja que “les reduccions que l'Estat ha aplicat és ja l'estrangulació del coll de botella, perquè per als pressupostos de 2010 estem parlant de més de 3.500 milions d'euros de disminució d'ingressos” i ha afirmat que “tant la Federació Valenciana de Municipis i províncies i, també, la Federació Espanyola de Municipis i províncies, ha plantejat al Govern socialista la necessitat que es dotara amb 3.000 milions d'euros més del que preveuen els pressupostos per a mantindre els ingressos que ja es tenien”.

Un “mal pegat”

“Desgraciadament, després de l'aprovació dels PGE, la situació no s'ha modificat i del segon Pla E dotat amb 5.000 milions d'euros, El Govern de Zapatero tan sols destinarà un 20% a gasto corrent de caràcter social en els ajuntaments”, ha explicat el dirigent popular, qui ha qualificat la mesura de “mal pegat” perquè “al final de l'operació hi ha un dèficit de més de 2.500 milions, una quantitat que els ajuntaments no rebran”.

Asencio ha assegurat que “el segon Pla E de Zapatero no és una solució quant a inversions per a les finances locals, perquè els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2010 no han solucionat la situació de dèficit i d'insuficiència gravíssima que té els recursos d'ajuntaments i diputacions i, per això, és més que necessària la jornada sobre finançament local que el PPCV celebrarà el pròxim 16 de gener”.

El vicesecretari de Política autonòmica i Local del PPCV ha explicat que este acte, que tindrà lloc en La Petxina de València, serà “important”, ja que comptarà amb alcaldes, portaveus i regidors del PP de tota la Comunitat així com tècnics municipals. A més, la jornada de treball es dividirà en dos fòrums, un que abordarà els ingressos dels ajuntaments i un altre dels gastos, cada un presidit per l'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo i l'alcalde de Castelló, Alberto Fabra, respectivament.

Asencio ha anunciat que esta jornada de treball, que serà obert, comptarà amb la presència del president del PPCV, Francisco Camps, l'alcaldessa de València, Rita Barberá, i la presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i províncies, Elena Bastides, entre altres. Finalment, el dirigent popular ha destacat que “la pàgina web del partit serà una ferramenta fonamental, ja que en ella estarà penjada tota la documentació a debatre en el mateix”.


 

Compartir