El PPCV implantarà un programa de Centres Sanitaris Ecològics

El PPCV implantarà un programa de Centres Sanitaris Ecològics
Icono fecha
26-02-2011

26. Febrer. 2011.- El Partit Popular de la Comunitat Valenciana es compromet a implantar un programa de Centres Sanitaris Ecològics, segons ha anunciat hui el coordinador del programa electoral dels populars valencians per a les eleccions autonòmiques de maig del 2011 i conseller de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco.
Blasco ha explicat que esta mesura “aconseguirà que reduïm fins en un 25% el consum d'energia i aigua en cada centre, per la qual cosa aconseguirem uns hospitals i centres de salut ‘verds' i absolutament respectuosos amb el medi ambient”.
El responsable del programa electoral del PP hi ha assenyalat que esta proposta confirma “la sensibilitat del Consell i el seu ferm compromís per a garantir un creixement energètic sostenible, assegurant al mateix temps, una excel·lent atenció sanitària”.
“Durant la pròxima legislatura, la Conselleria continuarà construint noves infraestructures sanitàries perquè els ciutadans continuen disfrutant d'una sanitat al màxim nivell. I ens comprometem que tots estos nous centres disposen de mecanismes d'aprofitament de les energies renovables, així com d'elements per a controlar el seu consum”, ha explicat.
Per a Blasco, “esta estratègia implica l'establiment d'instal·lacions per a aprofitar l'energia solar i estem parlant d'estendre-les tant en hospitals com en centres de salut”.
“A més, també fomentarem estes instal·lacions en aquells centres sanitaris que ja estan construïts, sempre que les seues característiques permeten l'adaptació d'estes infraestructures”, ha afegit.
El dirigent popular ha detallat que també estendran “un pla de control de residus” com una altra ferramenta per a aconseguir estos centres sanitaris ‘verds' i ha anunciat “l'establiment d'un manteniment integral, basat en la màxima eficiència energètica i mediambiental”.
A més, ha posat l'exemple del Nou Hospital La Fe, “un centre que s'ha convertit en un autèntic referent tant en tecnologia com en sostenibilitat ja que, per exemple, des del punt de vista energètic, les seues instal·lacions de climatització destaquen per la seua elevada eficiència”.
Per a Blasco, “esta proposta electoral aporta un granit d'arena més en l'aposta per l'autosuficiència energètica que està desenrotllant el Consell i, de fet, la potència d'energia renovable instal·lada en el nostre territori s'ha incrementat en els últims anys en huit punts”.
“Des del punt de vista energètic, la Comunitat ja aconseguix el que podríem denominar autosuficiència i, a més, l'energia que generem és més neta que la mitjana estatal”, ha assegurat.
 

Les propostes electorals estan a l'abast dels ciutadans per a ser valorades tant en el blog de campanya com en el programa electoral, als que es pot accedir a través de la pàgina web www.ppcv.Com

 

Compartir