Eva Ortiz: “El Consell puja els impostos als valencians per a poder pujar-se ells el sou”

Eva Ortiz: “El Consell puja els impostos als valencians per a poder pujar-se ells el sou”
Icono fecha
19-11-2015

18. nov. 2015.- Eva Ortiz, Portaveu Adjunta del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, ha sol·licitat en el Ple la devolució de la Llei d'acompanyament per “proposar una pujada de taxes i impostos que posa en perill la recuperació i el procés de creació d'ocupació”.

Per a Ortiz “és un autèntic escàndol que la mesura estrela d'estos pressupostos siga la pujada del sou dels alts càrrecs. Ha sigut arribar este Consell, que venien a servir a esta Comunitat i als seus ciutadans, i a penes començar es pugen el sou amb caràcter general, un 1% com els funcionaris. Segons pareix ja hi ha no hi ha cap emergència social que atendre”.

En este sentit, la Portaveu Popular ha recordat que “mentres els pensionistes de la Comunitat Valenciana veuran incrementades les seues  pensions un 0,25%, vostés es pugen el sou un 1%, donant un exemple deplorable a la societat”.

Així mateix, ha afegit que “a més, el PSPV ha presentat una esmena perquè tots aquells càrrecs públics del Consell que provinguen del sector públic puguen cobrar més per a igualar el que percebien com a empleats públics. Açò és una autèntica vergonya perquè vostés no han vingut ací a servir, sinó a “guanyar diners”. Iguals eixes pujades de sou estan en la zona submergida del Pacte del Titánic perquè per descomptat no estan escrites en el Pacte firmat”, ha ironitzat Eva Ortiz.

La Portaveu Popular ha manifestat que “en poc més de quatre mesos este Consell ha passat de rescatar persones a rescatar empreses pròpies com Carns de Morella i, no conformes amb això, també a rescatar alts càrrecs”.

Eva Ortiz ha indicat que “esta Llei proposa pujada d'impostos i taxes que posen en greu perill la recuperació i el procés de creació d'ocupació. La pujada de l'impost de patrimoni reduïx el mínim exempt que passa de 700.000 a 600.000 euros, imagine que per a pagar l'increment salarial dels alts càrrecs. Els valencians seran els contribuents que més pagaran per l'impost de patrimoni de tota Espanya i grava a les classes mitjanes, als que posen en el punt de mira”.

La diputada també ha criticat “l'increment generalitzat de totes les taxes. Hi ha taxes que creixen un 129% i ho fan en àmbits com el sanitari on haurien de reduir-se i no incrementar-se. Creguen cinc noves taxes en sanitat: ginecologia, urologia, medicina digestiva, en col·locació d'implants a malalts oncològics i en implantació de catèter per a diàlisi”.

A més, la Portaveu Popular també ha sol·licitat la retirada del projecte de Llei per  “l'absència total de coherència del text articulat”. Hi ha lloc com a exemple de la falta de serietat d'este projecte l'eliminació del copagament farmacèutic i ortoprotètic per a persones amb diversitat funcional que van anunciar i no han dut a terme, o l'eliminació de subvencions nominatives a institucions socials”.

Compartir