Eva Ortiz: "Només una delegació forta del PP a Brussel·les facilitarà l"arribada de fons a la Comunitat Valenciana"

Eva Ortiz:
Icono fecha
01-01-1970

15 de maig de 2014. L’eurodiputada i candidata del Partit Popular al Parlament Europeu, Eva Ortiz, ha destacat hui que “només una delegació forta del Partit Popular a Brussel·les facilitarà l’arribada de fons europeus a la Comunitat Valenciana”.

Eva Ortiz ha explicat que Espanya “necessita la presència en les institucions europees de persones que de veritat defenguen els interessos dels espanyols i dels ciutadans de la Comunitat Valenciana, i això és quelcom que, ara com ara, només garantix el Partit Popular”.

“I només quan governa el Partit Popular i té una presència important en els centres de presa de decisions de la Unió Europea, Espanya és respectada, s’escolten les seues opinions, s’atenen les seues reivindicacions i influïx en el rumb de les polítiques comunitàries”, ha afegit.

L’eurodiputada i candidata del Partit Popular al Parlament Europeu ha participat hui en un míting en la localitat de Monòver. Prèviament ha visitat el Mercat Central d’Alacant, acompanyada pels presidents de les distintes associacions de comerciants, empresaris i responsables veïnals de l’entorn del Mercat Central i dels carrers Poeta Quintana i Sant Francesc, així com responsables orgànics locals. Ortiz ha realitzat un recorregut per diverses actuacions urbanes realitzades en la capital alacantina gràcies al finançament europea.

En concret, Eva Ortiz ha recorregut les intervencions de reforma, peatonalización i instal·lació de mobiliari urbà en el carrer Sant Francesc; l’adaptació de parades d’autobusos en Federico Soto; o els itineraris ciclistes de la Plaça Calvo Sotelo. Estes actuacions han rebut un total de 400.000 euros d’ajudes europees, la qual cosa representa prop del 60% de la inversió total.

Ortiz ha posat estes actuacions com a exemple d’inversions europees que milloren la qualitat de vida en l’escena urbana, la mobilitat en les nostres ciutats i els espais per al ciutadà i dinamitzen l’activitat econòmica i comercial. Especialment, la del comerç tradicional. Per això, ha demanat a les autoritats municipals que així ho traslladen als veïns en la seua activitat diària.

“Tal vegada el ciutadà percep Europa com quelcom llunyà, però ha de saber que els parcs on juguen els seus fills, els carrers per on passegen, els mitjans de transport que utilitzen o edificis com el Mercat Central, es reformen i es mantenen en gran part gràcies a fons europeus”, ha assenyalat.

Credibilitat i confiança per a barallar l’arribada de fons

En este sentit, ha assegurat que “per a barallar l’arribada de més recursos econòmics és necessària la credibilitat i la confiança que ara com ara només aporta el Partit Popular davant de les institucions europees”.

Així, ha recordat que només després de l’arribada de Mariano Rajoy al Govern i amb la presència de Miguel Arias Cañete en les negociacions que s’han dut a terme a Brussel·les “s’ha invertit la situació de marginació a què ens va portar Zapatero. Per exemple, Espanya ha obtingut 47.000 milions d’euros per a l’agricultura espanyola, quan amb un govern socialista en la mesa de negociació de parlava de pèrdues”.

De la mateixa manera, s’ha aconseguit que en el nou marc pressupostari de la Unió Europea per al període 2014-2020 Espanya continue rebent més fons de què aporta, mentres que en la negociació de l’anterior pressupost, Zapatero havia col·locat a Espanya com a contribuent net.

“També s’han obtingut més de 27.500 milions d’euros en Política de Cohesió, dels que 4.300 seran per a la Comunitat Valenciana. De la mateixa manera, hem portat avant la Iniciativa Europea contra la desocupació juvenil, proposta pel president Rajoy i dotada amb 1.800 milions, o el programa COSME de suport a les pimes que compta amb 2.030 milions”.

“En definitiva, estem parlant de la gestió d’un Govern seriós i responsable que ha sabut transmetre i defendre davant dels nostres socis les necessitats d’Espanya, i de la fortalesa d’un partit a Europa que ha permés obrir les portes necessàries i activar els ressort adequats perquè Espanya torne al seu lloc entre els països que decidixen les polítiques europees i garantir així el major benefici per al ciutadà”.

Compartir