José Juan Zaplana: “Montón ha construït un carril sencer del Corredor Mediterrani per a connectar la sanitat valenciana amb el PSC”

José Juan Zaplana: “Montón ha construït un carril sencer del Corredor Mediterrani per a connectar la sanitat valenciana amb el PSC”
Icono fecha
05-11-2015

5. nov. 2015.- El coordinador de Política Social del Grup Parlamentari Popular en Els Corts, José Juan Zaplana, ha afirmat hui que la consellera de Sanitat, Carmen Montón, “ha anat més enllà de les portes giratòries, ha construït un carril sencer del Corredor Mediterrani per a connectar la sanitat valenciana amb el PSC i no sabem molt bé quin és l'interés”.

 

José Juan Zaplana s'ha pronunciat així davant del pròxim nomenament com a gerent de l'Hospital La Fe de València de Mónica Almiñana, senadora del PSC. El diputat popular s'ha preguntat si esta acció “es deu a algun pacte nacional que Montón té com a secretària del PSOE a nivell nacional”.

 

José Juan Zaplana ha afirmat que la decisió de la comissió de valoració de proposar a Almiñana com a gerent de l'hospital de referència valencià “no ens ha produït cap sorpresa, ja que estava clar que era el nom que va posar en la taula la consellera de Sanitat i el que s'ha fet durant este temps ha sigut un paperot”. La decisió de la comissió s'ha produït, a més, sense entrevistar les candidates al lloc.

 

En eixe sentit, José Juan Zaplana ha criticat que “tot el món sap que es van anomenar a dit 10 gerents d'hospitals valencians, i des de la Conselleria es van donar compte que una, Almiñana, no complia els requisits”. “La designació d'Almiñana era irregular, perquè no complia els requisits mínims per a poder concórrer. D'ací que s'haja generat un procés de pública concurrència per a exclusivament cobrir l'expedient i que siga anomenada gerent, que és el que volia Montón”, ha indicat. “Durant mes i mig s'han retardat la qualitat assistencial només per a fer un procés i guardar-se les esquenes”, ha afegit.

 

Per a José Juan Zaplana, este procés “ha sigut descarat i ha comportat que es retardaren tots els nomenaments de tots els gerents, comissionats o directors d'infermeria. Tots els hospitals estan en precari només perquè qui volia Montón estiga en el seu lloc”.

 

El coordinador popular s'ha preguntat “què li deu la consellera Montón al PSC i a Pedro Sánchez”, així com “quina espera al cobrir esta plaça d'esta manera”, alhora que s'ha preguntat “si no hi havia personal sanitari a la Comunitat Valenciana prou competent per a complir eixe càrrec”.

 

Compartir