l GPP assenyala que “el Consell va prometre menys càrrecs, conselleries i sous i ho han pujat tot”

l GPP assenyala que “el Consell va prometre menys càrrecs, conselleries i sous i ho han pujat tot”
Icono fecha
04-11-2015

4. nov. 2015.- La Portaveu Adjunta del Grup Popular en Les Corts, María José Català, ha assenyalat durant la seua intervenció este matí en la Comissió d'Economia per a valorar els Pressupostos de la Generalitat 2016 en l'àrea de vicepresidència que troba a faltar “un exercici de realisme i coherència”, ja que si Oltra fora coherent “hauria de denunciar els seus propis pressupostos com va fer el passat any per incorporar 1.300 milions d'euros d'ingressos ficticis”.

Català ha indicat que “van prometre menys alts càrrecs, menys conselleries i estalvi en sous, i ho han pujat tot. Anunciaven que rescatarien les persones i la primera cosa que han rescatat de veritat és l'empresa del senyor Puig en Morella”.

Així mateix, la Portaveu Popular s'ha preguntat per què Oltra no defén els pressupostos de la Conselleria de Presidència. “Igual és degut al fet que el seu només és una vicepresidència honorífica”.

Catalá ha trobat a faltar en els pressupostos línies nominatives d'altres exercicis per a ajudes a entitats socials com a Creu Roja, Càritas, Moviment antiviolència o Casa Caridad. “És una mostra de  falta de respecte a estes institucions que s'eliminen línies nominatives de convenis. En realitat, són uns pressupostos menys socials”.

Per la seua banda, el coordinador de Política Social del Grup Popular, José Juan Zaplana, ha afirmat que en matèria social el Consell “només genera incertesa en el sector i desigualtat perquè es desconeix qui ha de pagar, així com els criteris del copagament que no s'ha eliminat. No ha derogat la llei de taxes com s'havia compromés”.

José Juan Zaplana ha qualificat la vicepresidenta Oltra com a “experta en màrqueting” perquè canvia el nom a les coses “segons el seu propi diccionari oltrariano perquè parega quelcom nou: el copagament ara pareix que ja no existix perquè ha passat a cridar-se aportació suplementària, o remunicipalitzar els servicis socials”.

Compartir