Santamaría critica que el Consell de Puig "només vullga aplicar el seu afany de transparència amb caràcter retroactiu"

Santamaría critica que el Consell de Puig
Icono fecha
01-01-1970

22. agost. 2015.- El secretari general del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, Luis Santamaría, ha criticat hui que el Consell de Puig “només vullga aplicar el seu afany de transparència amb caràcter retroactiu “i no s'estiga aplicant en els dos mesos que porten de Govern en cap àmbit”.

Santamaría s'ha preguntat per a què servixen la conselleria de Transparència i el seu conseller, “perquè a hores d'ara l'única cosa que hi ha són lluites “sobre el tros de pastís que els queda per repartir i si els càrrecs que queden per anomenar són del PSPV o de Compromís”.

El diputat popular ha criticat que el Govern valencià “únicament estiga preocupat a alçar les estores per a veure com poden macular la gestió del PPCV i no es preocupe per treballar pels valencians, que hauria de ser la seua principal ocupació”.

Per a Santamaría, la conselleria de Transparència “hauria d'estar demanant explicacions sobre per què no es va informar del robatori en el museu San Pius V i vam haver d'assabentar-nos per la premsa, de per què no es va informar de la defunció del pacient víctima de l'incendi de l'Hospital de Sagunt o de per què hi ha funcionaris a casa a què no se'ls adjudica destinació. Quan es tracta d'informar sobre el que ocorre ara i no fa anys assistim al major dels silencis”.

Així mateix ha recordat que la falta de transparència ha arribat al punt de no voler publicar les declaracions de béns dels alts càrrecs fins que no estiguen tots anomenats “pel que a més de botar-se la Llei, desconeixem quan aconseguiran publicar-los, igual abans que acabe la legislatura”, ha ironitzat.

“Estamos assistint a un espectacle del desgovern i del tancat per vacacions en què ningú es fa responsable de res i on els consellers que apareixen a fer un acte públic només es dediquen a atacar al PPCV en compte de presentar noves propostes de les seues àrees”, ha apuntat Santamaría.

Segons ha indicat “estem comprovant com el conseller de Transparència té un càrrec fictici i al que realment es dedica és a exercir de comissari polític per a controlar el PSOE, per la qual cosa els seus sou deuria de deixar de pagar-ho la Generalitat i presentar-se a les ofertes de treball que ha publicat Compreels meus”.

Finalment, el secretari general del GPP ha apuntat que el seu grup ha presentat iniciatives parlamentàries per a conéixer la veritat de tots els casos del Govern tripartit de què no volen informar, per la qual cosa “hauran de donar la cara per a explicar la veritat sobre els robatoris o per què una Consellera no vol firmar nomenaments”.

Compartir