Santamaría critica els atacs del tripartit a la funció pública i afirma que en sis mesos ha donat un “espectacle lamentable”

Santamaría critica els atacs del tripartit a la funció pública i afirma que en sis mesos ha donat un “espectacle lamentable”
Icono fecha
13-01-2016

13. gener. 2016.-  El secretari general del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, Luis Santamaría, ha criticat hui els “atacs del tripartit a la funció pública” i ha afirmat que en sis mesos de Govern “ha donat un espectacle lamentable”.

Santamaría ha defés una Proposició No de Llei del GPP sobre la dignificació de la funció pública. El diputat popular ha assenyalat que esta proposta era necessària “després d'alguns dels esdeveniments ocorreguts durant els primers sis mesos del Pacte del Titànic”. Així, ha criticat la “batalla tan cruenta que el Consell va alliberar a compte del nomenament de la persona responsable de la Direcció General de la Funció Pública”. “Van donar vostés un espectacle lamentable, en el que l'interés general sempre va estar supeditat a les seues penes internes i a les lluites de poder de les seues distintes famílies, sensibilitats, grups, grupuscles, corrents i interessos, i en el que va haver-hi vetos, ambicions, molt poca serietat i cap rigor”.

A més, Santamaría ha recordat que una de les primeres accions del Consell va ser destituir a 117 empleats públics, “i els que els van substituir ho van ser amb procediments com la comissió de servicis i l'adscripció provisional. És a dir, sense publicitat, sense concurrència i sense que en data de hui sapiem ni qui són les persones que s'han anomenat, ni la raó dels seus nomenaments”.

Santamaría ha fet al·lusió també “a una altra de les idees del Consell: la creació d'Unitats d'Elit de funcionaris públics que van haver d'oblidar perquè era una autèntica barbaritat”.

“Han modificat a més el marc jurídic regulador del personal eventual per a botar-se l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, la jurisprudència, la qual cosa deien vostés fa a penes sis mesos, i el que dicta el sentit comú, i ho han fet sense l'informe del Consell Jurídic Consultiu, del que vostés fugen com de la pesta”, ha criticat el secretari general del GPP. “I tot perquè els que no tinguen titulació superior puguen cobrar com si la tingueren”. A més, Santamaría ha criticat que el Consell “parle molt de transparència però ens negue documentació sobre nomenaments de càrrecs, a qui tenim dret com a membres de l'oposició”.

“En només sis mesos el tripartit ha dut a terme la major ignomínia que ha viscut la funció pública valenciana en temps, a l'enviar una circular els empleats públics en què se'ls demanava informació sobre males pràctiques en El Govern i la gestió de la Generalitat en els últims anys, al millor estil de la STASI. Un episodi lamentable del que no han donat explicacions ni han assumit responsabilitats”, ha manifestat.

Finalment, Santamaría ha assenyalat que el seu grup afronta el nou any polític “amb il·lusió pels reptes que tenim en este període de sessions, però també preocupats per l'esdevindre dels esdeveniments a Espanya pel cas de Catalunya”. Respecte a esta qüestió, el diputat popular ha subratllat el compromís de la seua formació “amb la defensa de la sobirania nacional i de la nostra terra en el marc d'eixa casa comuna que és Espanya”. Respecte al Consell, Luis Santamaría ha lamentat que comence l'any “com ho va acabar, amb un President que seguix lligat i amb un govern que s'està dessagnant víctima del foc amic i de les seues guerres internes”.

Compartir