Santamaría: “Volem saber per què s'ha externalitzat, quant ha costat i a qui s'ha contractat la gravació del discurs de cap d'any de Puig”

Santamaría: “Volem saber per què s'ha externalitzat, quant ha costat i a qui s'ha contractat la gravació del discurs de cap d'any de Puig”
Icono fecha
09-01-2016

9, gener, 2016.- El vicesecretari d'Idees, Principis i Valors del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Luis Santamaría, ha anunciat una bateria de preguntes parlamentàries “per a conéixer per què s'ha externalitzat, quant ha costat, a qui s'ha contractat i com la gravació del discurs de cap d'any del President de la Generalitat, Ximo Puig”.

 Luis Santamaría ha oferit hui una roda de premsa per a presentar esta iniciativa junt amb el vicesecretari d'Estudis i Programes del PP de València Ciutat, Félix Crespo. “Volem saber els motius pels quals el President ha optat per contractar a una empresa per a la gravació i realització del seu discurs de cap d'any, en compte de recórrer als empleats públics de la Generalitat que venien fent este treball en els últims anys”.

 Per això, ha avançat que el dilluns es presentaran les iniciatives parlamentàries per a respondre a estes preguntes. “Per a respondre al qui preguntarem quina empresa va ser la responsable de la realització i gravació de l'esmentat discurs i sí eixa empresa va subcontractar a altres, alguna part dels treballs i quins han sigut estes”.

 En este sentit, ha precisat la preocupació existent donades les últimes notícies aparegudes en premsa en què es denuncia la desviació dels recursos públics al finançament d'empreses amigues, quan no de familiars, “per la qual cosa estarem molt atents a les sorpreses que puguen derivar-se de les respostes que obtinguem, i que actuarem en conseqüència”.

 En segon lloc, “preguntarem quant ens ha costat als valencians i valencianes la gravació i realització del discurs del MH President. I també li preguntarem al President per què considera que eixos recursos estan millor destinats quan es dediquen a l'autobombo que a altres prioritats”.


Santamaría considera que les prioritats del Consell “han de ser altres  i que això de rescatar persones a més de predicar-ho cal practicar-ho. I cal fer-ho perquè encara hi ha gent que ho està passant malament. Una cosa que este Govern pareix haver oblidat”.

En este punt, ha recordat altres casos anteriors com la passada festivitat del Nou D'Octubre en què es van dedicar 350.000 euros a una campanya de publicitat institucional i prop de 100.000 euros a altres qüestions com la contractació d'un autobús per a portar al Senyor Puig i a la Senyora Oltra del Palau de la Generalitat a l'Ajuntament. Quelcom que ha atribuït a la por d'este govern a enfrontar-se a la ciutadania.

Així mateix, ha assenyalat que el Grup Popular reclamarà una còpia de l'expedient de contractació del discurs de cap d'any  “per a veure si, com ve sent habitual en este govern, s'ha recorregut a un contracte menor, quines van ser les empreses invitades a presentar un pressupost i sí s'ha abonat amb càrrec a la caixa fixa”.

 Finalment, Luis Santamaría s'ha preguntat per la raó per la qual el President va decidir no recórrer al servici d'audiovisuals de la Generalitat. “Si es tracta, purament, d'una qüestió d'estètica o si el President dubte de la capacitat de la seua gent. Bons empleats públics que han sigut desautoritzats pel seu cap que no els ha considerat prou preparats per al seu treball”.

 De la mateixa manera, el dirigent popular vol saber “com a flama el President al fet d'externalitzar un servici que es venia executant amb mitjans propis de l'Administració. Perquè això és privatitzar i per tant quelcom ha canviat en el discurs que mantenien Puig i Oltra en l'oposició i el que practiquen ara en el Consell”.

Compartir