Serra denúncia que Zapatero "oblida als municipis en els temps de crisi" i demana que la reforma del finançament local "no es demore més"

Serra denúncia que Zapatero
Icono fecha
16-02-2009

El vicesecretari d'Organització del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, David Serra, ha denunciat hui que El Govern de Zapatero "oblide als municipis en els temps de crisi" i ha demanat que la reforma del finançament local "no es demore més". Així, ha reiterat la "urgència" del nou finançament local per a "garantir la suficiència dels ajuntaments".
Serra s'ha pronunciat en estos termes darrere de la reunió que ha mantingut amb els membres de la direcció del PPCV, en la que han tractat entre altres qüestions el finançament local i els pròxims actes que se celebraran esta setmana. En esta reunió han assistit, a més de David Serra, la vicesecretària de Comunicació del PPCV, Marta Torrado; el vicesecretari de Política Local del PPCV, Cèsar August Asencio; i la vicesecretària de Relacions Institucionals del PPCV, Beatriz Gascó.
En esta línia, el dirigent popular ha anunciat que els dies 18 i 19 de febrer el PPCV celebrarà unes jornades de treball a València amb els presidents de les federacions de Municipis de les autonomies de la Comunitat Valenciana, Castella-Lleó, Múrcia, La Rioja i Madrid. En esta trobada es debatran entre altres qüestions el finançament local, ja que, segons ha indicat Serra, "és necessari la seua reforma per a garantir el benestar de tots els ciutadans".
Zapatero, "un mestre de l'engany"
De la mateixa manera, ha criticat que Zapatero "estiga intentant desviar l'atenció dels ciutadans amb altres temes menys importants per a tapar assignatures pendents", per això, ha exigit que "la reforma del finançament local no estiga en l'última línia de la llista de tasques pendents de l'Executiu central". Així mateix, ha recordat que El Govern socialista és "un mestre de l'engany", perquè "porta anys prometent la reforma del finançament i encara continua estant en punt mort".
Serra ha assegurat que "estes jornades de treball que han organitzat els populars valencians van a suposa un pas ferm cap avant", ja que "Zapatero no pot prendre'ns més el pèl en esta qüestió mentres els municipis de la Comunitat Valenciana i de la resta d'Espanya estan fent un esforç sobrehumà per a poder atendre les necessitats dels ciutadans i cobrir les competències estatals que els socialistes en La Moncloa són incapaços de cobrir".
Finalment, el vicesecretari d'Organització dels populars valencians ha anunciat que el Grup Territorial de la Comunitat Valenciana "també tractarà qüestions municipals" en una reunió que celebraran esta mateixa setmana en el partit, ja que "davant de la falta de memòria del Govern de Zapatero sobre un tema tan important com és el finançament per a municipis, els populars estarem ací per a recordar-se'l contínuament, perquè les necessitats dels ciutadans no poden caure en sac foradat".

Compartir