Torrado: "la Comunitat és un exemple que s'ha de seguir a Espanya en la implantació del llibre electrònic que permetrà reduir el gasto en llibres a la mitat"

Torrado:
Icono fecha
30-11--0001

28. Agost . 2011.- La vicesecretària de Comunicació del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Marta Torrado, ha assegurat hui que la Comunitat Valenciana “és un exemple que s'ha de seguir a Espanya en la implantació del llibre electrònic”, una mesura que segons ha explicat “permetrà reduir el gasto que realitzen les famílies en llibres escolars a la mitat”.

Torrado s'ha pronunciat d'esta manera després de l'anunci del Consell de començar a implantar en este curs escolar el llibre electrònic. La dirigent popular ha explicat que “el llibre electrònic costa entre 30 i 70 euros mentres que els diners que desembossen les famílies en llibres convencionals ronda els 200 euros, per la qual cosa s'estalviaran més de 100 euros amb esta iniciativa impulsada per la Generalitat”.

Per a Torrado, el llibre electrònic permet a més “que l'alumne es familiaritze des de la seua infància amb les noves tecnologies, així com poder emmagatzemar major quantitat de material didàctic en una sola plataforma de la grandària d'una pastilla que el que es podria tindre en multitud de llibres”, la qual cosa per a la dirigent popular “és un avanç en tota regla per la comoditat per a l'alumne així com per l'accés ràpid i fàcil a continguts més extensos i complets”.

Així mateix, la dirigent popular ha defés l'aplicació del bonolibro després de les crítiques abocades pels socialistes, recordant que “el partit i El Govern que ho va posar en marxa va ser el del PPCV en el curs 2008-2009 i des de llavors s'han invertit 120 milions d'euros en ajudes a les famílies per a la compra de llibres”. “Vam prometre en 2007 que implantaríem el bonolibro i ho complim, cosa que no poden dir els socialistes en El Govern d'Espanya on han eliminat o incomplit totes les ajudes que van prometre com la deducció de 400 euros del IRPF o el xec-bebé”, ha subratllat.

Finalment, Torrado ha comentat que “l'aplicació del llibre electrònic és en si mateixa una ajuda més que se suma a la del bonolibro per l'estalvi que suposarà este sistema, per la qual cosa el bonolibro no es retalla sinó que es complementa amb el llibre electrònic, que a la llarga suposarà estendre l'estalvi a totes les famílies de la Comunitat”.  

Compartir