Torrado qualifica de "històrica" la reunió de Camps i Montilla i destaca que el "enteniment" entre ambdós regions impulsarà el progrés de la Comunitat

Torrado qualifica de
Icono fecha
14-05-2009

14. May. 2009.- La vicesecretària de Comunicació del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Marta Torrado, ha qualificat de “històrica” la reunió que van mantindre ahir el president de la Comunitat Valenciana, Francisco Camps, i el president de Catalunya, José Montilla, i ha destacat que el “enteniment” entre ambdós regions en qüestions com el finançament i les infraestructures impulsarà encara més el progrés i el desenrotllament de la Comunitat.

Torrado s'ha manifestat en estos termes respecte a la reunió que els presidents autonòmics de la Comunitat Valenciana i Catalunya van mantindre ahir en el Palau de la Generalitat. Així, ha assegurat que el president Francisco Camps “ha aconseguit unir inquietuds comunes entre ambdós comunitats per a aconseguir un front comú davant del Govern d'Espanya i garantir que Zapatero escolte la nostra veu”.

Així mateix, ha recordat que en matèria de finançament, el Govern de Zapatero “porta massa temps fent anuncis fantasma, per tant, esperem que el que va prometre en el debat sobre l'Estat de la nació no es quede en paper mullat” alhora que ha exigit que “la revisió del model de finançament no pot demorar-se més davant de la necessitat dels ciutadans en matèria de sanitat, educació i dependència”.

Marta Torrado ha recordat que en matèria d'infraestructures, el Corredor Mediterrani és “imprescindible” per al desenrotllament de la Comunitat i la resta d'Espanya, ja que “esta obra afecta el 60% de la població i més de 50% del PIB i suposarà obrir Espanya a la resta d'Europa”. A més, ha recordat que el Corredor Mediterrani “ha rebut el suport d'alcaldes de Catalunya, Múrcia i Andalusia, en la Declaració de Castelló de 2007, i de múltiples col·lectius com a Cambres de Comerç, associacions empresarials, autoritats portuàries, FERRMED, entre altres”.

De la mateixa manera, la dirigent popular ha assegurat que la Comunitat “ha abanderat des de fa molt de temps la defensa incondicional del Corredor Mediterrani”, per això, des del PPCV “exigim que siga una obra prioritària aprofitant que en 2010 Espanya agafa el relleu de la Presidència de la Unió Europea, perquè no podem perdre una oportunitat d'or per a rebre el finançament europeu necessari per a este projecte d'interés nacional”.

Finalment, ha destacat que el president Camps “ahir va demostrar que l'única cosa que li preocupa són els interessos de la Comunitat, i aconseguir que tots aquells grans projectes que fan gran el nostre territori arriben més prompte que vesprada” i ha exigit al Govern de Zapatero que “escolte a la Comunitat perquè els nostres projectes no sols beneficien al nostre territori sinó també a la resta d'Espanya”.

Compartir